• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Sağduyu Tamam Ama, Solduyular Olayı Provoka Ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Zülfi Tan / Haber Yorum / DOĞRUHABER

İşte tam olaylar durmuşken, şimdide aynı mihraklar değişik üniversitelerde kışkırtıcı pankartlar ve sloganlar atarak karşı tarafı provoke etmeye çalışıyor. Eli sopalı şehir eşkıyaları rahat durmuyorlar. Slogan ve yürüyüşlerle olayı yaymaya ve tahrike çalışıyorlar.


Bu saatten sonra bunun adı provokasyondur. Olayı yaymaya çalışanlar da provokatördür.


Hadi diyelim Dicle’de kavga oldu. Bir oldu bittiye gelindi. Ama şu andaki diğer taraftakilerin eylem ve söylemlerinin masum bir tarafı yoktur. İşte şimdi halleri bir suçüstü durumudur. Artık bu saatten sonra suçlu aramak sadece suyu bulandırmaktır. Zihinleri karıştırmaktır.


Ey eli sopalı zorbalar, artık zorbalığın devri geçti. Artık o çağdışı yöntem ve yollarınız miadını doldurdu. Eli silahlılarınız bile pişman olup, barış yolunu tutmuşken, sizin hala şehir eşkıyalığına devam etmeniz, tam bir akıl tutulmasıdır.


Artık bu topraklarda kan akmasın. Daha dün Diyarbakır’da kan akıttınız. Doymadınız mı?


Bu topraklara ne zaman barış ve kardeşlik gelecek? Ne zaman birbirimize tahammül etmeyi öğreneceğiz?


Ağzını açan her kes aynı şeyi söylüyor, ama herkes aynı şeyi yapmıyor. Bazıları ikiyüzlü davranıyorlar. Artık bu huyunuzdan vazgeçin. Erkek gibi verdiğiniz sözünüzün arkasında duracak şahsiyetleriniz yok mu? Diyarbakır’da kadınlarınız önde, İstanbul’da kadınlarınız önde. Olayları kışkırtıyorlar.


Ey akıl sahipleri, vicdan sahipleri, ey Müslümanlar; siz niye susuyorsunuz? Sizin suskunluğunuz bunlara cesaret veriyor! Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır emri resulü ne zaman tutacaksınız?


Bu camiaya atılan envai çeşit iftira ve karalamaları doğru yanlış demeden her zaman ve mekânda yüzümüze vurdunuz.

Yazılarınızda sözlerinizde neşrettiniz. Ama şimdi bu insanlar zulme uğruyorlar. Dövülüyor, bıçaklanıyorlar. İslam’ın Kutsallarına pervasızca hakater ediyorlar. Birkaç gayretli Müslüman’ın sesinden başka ortalık ölüm sessizliğine bürünmüş.


Sizden sadece haksızı mahkûm etmenizi istiyoruz. Yoksa bunu da mı yapamayacak kadar acizsiniz?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir