• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Mersin'de demiryolu çalışanları grevde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi hakkında kanun tasarısının Meclis'e gönderilmesinin ardından, demiryolu çalışanları grev başlattı. Tren seferlerinin kısmi olarak durdurulduğu grevde, Türk Kamu Sen ve KESK'e destek vermeyen Memur-Sen üyeleri ise çalışmalarına devam etti.

Mersin Tren Garı'nda basın açıklaması düzenleyen KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Türk Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım Sen'e bağlı demiryolu çalışanları, tasarının meclisten geri çekilmesini istedi. 'Demir yolu halkındır satılamaz', 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz', 'Yaşasın sınıf dayanışması' sloganları atan çalışanlar, tasarının geri çekilmemesi durumunda grevin büyüyerek devam edeceğini belirtti.

Grup adına açıklama yapan Kazım Kucam, daha önce tasarının komisyondan geçmemesi ve meclis gündemine gelmemesi için 6 koldan Ankara'ya yaptıkları yürüyüşü hatırlatarak, "Tepkimize rağmen tasarı komisyondan geçti ve meclis gündemine geldi. Bu duruma karşı başlattığımız mücadelemizi bu gün iş bırakarak sürdürüyoruz" dedi.

Yasa tasarısının neo-liberal politikalarının demir yoluna yansıması olarak değerlendiren Kucam, bu uygulamaların demiryolu güvenliğini zaafa uğratacağını söyledi. Kucam, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Bu yasa tasarısıyla güvencesiz, esnek ve kuralsız bir iş yaşamının, kayıt dışı sektörün özendirilmesi, işsizliğin artması, işçi, ücretlerinin düşmesi, parası olanın ulaşım hakkını kullanmasının yolunu açmaktalar. Demiryolu taşımacılığının 3. şahıslara açıldığı ülkelerde kazaların artış gösterdiği, demiryolu ulaşımından yararlanan yolcu ve yük taşıtıcılarının bu hizmetten daha pahalı olarak yararlanmaya başladıkları, çalışan sayısının ise süreç içerisinde hızla azaldığı, çalışanların önemli bir bölümünün ise işlerinden olduğu görülmektedir. Yasa tasarısı ekmeğimize, işyerimize bir tehdit olarak karşımızda durmaktadır. Bu tehditlere karşın biz demiryolcular dün olduğu gibi bugün de yarın da işimize ve işyerimize sahip çıkacağız. 24 saattir grevdeyiz. Eğer bu tasarı geri çekilmezse mücadelemizin büyüyeceğini kamuoyuna iletiyoruz." (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir