• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Diyaliz hastası, mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Eşinin aklı dengesini kaybederek kendilerini terk ettiğini belirten diyaliz hastası Makbule Akın, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çok zor günler geçiren kadın, kendisine yardım edilmesini istiyor.
 
Yıllardır çekmiş olduğu acı ve sıkıntıları anlatan Akın, "20 yıldır evliyim ve iki tane erkek çocuğum var. Eşim daha önceleri de çalışmadığı gibi son beş yıldır aklı dengesi kaybederek evi terk etti. Eşimin aklı dengesini kaybettiğinde bu yana kendi ailesi de sahip çıkmadı. Eşim şuan Erzurum bakım evinde kalmaktadır. Beş yıldır hiç kimse kendisini sormamıştır. Bende hasta ve maddi imkânlarım olmadığı için evi terk ettiğinden beri onu görmeye gitmemişim. Sadece büyük oğlu bir kez kendisini ziyarete gitmiştir. Ve şuan eşimin akıbetinden haberdar değiliz" dedi.
 
Yıllardır kirada kaldığını ve komşuların yardımı ile geçindiğini dile getiren Akın, " 20 yıldır kiracıyım. Bu hasta halimle sıkıntılar içinde iki tane çocuğumu ahlaklı olarak yetiştirerek okutuyorum. İki çocuğum şuan üniversite okuyorlar. Fakat bunları artık okutacak maddi hiçbir imkânım yoktur. Son zamanlarda belediyenin ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün aylık olarak verdiği bir kumanya paketinin dışında, devlet kurumlarında yeterli ölçüde bir yardım alamadık" şeklinde konuştu.
 
Hastalığından dolayı kendisinin de artık bir şey yapamadığını belirten Akın, "Daha önceleri de şeker, diyabet, böbrek ve tansiyon rahatsızlığım vardı. Fakat 1.5 aydır diyaliz hastasıyım. Haftanın üç günü devlet hastanesine giderek tedavi oluyorum. Maddi imkânlarım olmadığı için diyaliz hastalarının kullandığı cihazı alamıyorum. Böbrek nakli olmam gerekiyor; fakat bunun için imkânlarım yoktur. Yetkililerden ve hayırseverlilerden nakil için yardım elini uzatmalarını istiyorum. Çocuklarımın eğitimlerine devam etmeleri ve sağlıklı olarak yetişmeleri için tüm hayırseverlerden, bizlere yardım yapmaları ve mağduriyetlerimizi gidermelerini istiyorum" diye ifade etti.
(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir