• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
"Sağlık çalışanları ek ödemelerini alamıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Ek Ödeme Yönetmeliği'nde yapılan son değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.


Erözgün, ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, acil servis, poliklinik, kapalı psikiyatri servisleri, AMATEM, organ ve doku nakli ve kemik iliği nakil üniteleri gibi özellik arz eden riskli birimlerde çalışan sağlık personelinin döner sermaye ödemelerini riskli birim katsayısı üzerinden almalarının engellenmesinin mağduriyetleri giderek arttırdığını söyledi.


Erözgün, yeni düzenleme ile ek ödemelerinde kayda değer bir artış olmadığı gibi, bir de ek ödeme tutarının dönemin bitiminden sonraki 20 gün içinde hak sahiplerine ödenir hükmünden dolayı ayın 15'inde maaşla birlikte ödeme zorunluluğu olmamasının sağlık personelini iyice çıkmaza soktuğunu dile getirdi.


Yıllarca mücadele ederek ek ödemelerin maaşla birlikte yatırılmasını sağladıklarını, fakat yeni yönetmelikle bunun artık ayın 15'inde maaşla ödeme zorunluluğunun bulunmadığını belirten Erözgün, "Artık sağlık çalışanlarını mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur, sağlık çalışanlarının da baktıkları ailesi ve ödemeleri vardır" dedi.


Erözgün sözlerini şöyle sürdürdü, "Sağlık bir ekip işidir. Hekim ve hekim dışı personel ayrımı yapılamaz. Hiç bir ayrım yapılmadan 4/c statüsünde çalışan personele de ek ödeme verilmelidir. Ek ödemeler maaş ile birlikte düzenli şekilde ödenmelidir. Hekim dışı personelin ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılması için sendikamız mücadelesine devem edecektir. Sağlık personelini mağdur eden ek ödeme yönetmeliğinin mağduriyetleri giderecek şekilde yeniden düzenlenmesi için Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz." (Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir