• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Kovid-19 kaynaklı en yüksek can kaybı hangi ülkede?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oxfam'ın Yemen Direktörü Muhsin Sıddıki, Yemen'deki Kovid-19 salgınının seyrine dair değerlendirmelerde bulundu.

Kurumun yazılı açıklamasında Sıddıki, ülkedeki çatışmaların, kırılgan olan sağlık sistemini büyük ölçüde çökerttiğini kaydetti.

Sıddıki, Yemenlilerin çoğunun beslenemedikleri ya da sağlıkları için gerekli temel ilaçları alamadıkları için çok zayıf durumda olduğuna, bir kısmının ise ülkedeki yakıt krizi nedeniyle herhangi bir sağlık merkezine ulaşım ücretini karşılayamadığına işaret etti.

Oxfam Yemen Direktörü, veri eksikliği nedeniyle ülkenin kuzeyindeki bölgeler (Husilerin kontrolü altında) dışında geçen ay Yemen'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1649 kişiye yükseldiğini aktardı.

Bazı hastaların ise hastaneler ve sağlık merkezlerindeki odaların sayısının kısıtlı olması nedeniyle evlerinde teşhis edilmeden ya da kayıt altına alınamadan yaşamını yitirdiğine dikkati çeken Sıddıki, "Yemen dünyada Kovid-19 kaynaklı en yüksek ölüm oranına sahip ülke. Yemen, Kovid-19'la mücadele edemiyor." ifadesini kullandı.

Sıddıki, aşının hayat kurtaracak basit bir çözüm olduğunu ancak uluslararası toplumun bu durumu göz ardı ettiğini savunarak, Yemen için taahhüt edilen aşılara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yemen'de resmi verilere göre Kovid-19 nedeniyle şu ana kadar 1654 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 752 vaka kaydedildi. Bu verilerin, Husilerin kontrolü altındaki bölgeleri kapsamadığı belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir