• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Avrupa'da elektrik fiyatları artıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin enerji bakanları, artan doğal gaz ve elektrik fiyatları ile buna karşı atılabilecek adımları görüşmek üzere dönem başkanı Slovenya ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya, AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson da katıldı.

Toplantı sırasında açıklamalarda bulunan İspanyol Bakan Teresa Ribera, AB Komisyonu'nun, enerji fiyatlarındaki duruma yönelik esnek seçenekler içeren telifler üzerinde çalıştığını ifade etti.

Ribera, söz konusu AB Komisyonu çalışmasının ana hatlarının gelecek haftalarda netleşeceğini belirtti.

Çalışmanın, AB üyesi ülkelerin, elektrik fiyat artışına birlik enerji piyasa kurallarını ihlal etmeden nasıl müdahale edilebileceğine ilişkin yol haritası içermesi bekleniyor.

Çok sayıda AB üyesi ülke, vatandaşlarını artan enerji fiyatları karşısında korumak için sübvansiyon ve tavan fiyat uygulaması gibi çeşitli tedbirler üzerinde çalışıyor.

Avrupa'da rekor düzeyde artan elektrik fiyatları nedeniyle tüketicilerin faturaları yükseldi.

Brüksel merkezli medya kuruluşu Politico'nun çalışmasına göre, İspanya ve Portekiz'de toptan elektrik fiyatları ortalama 175 avro megavat saat seviyesine çıktı. Söz konusu fiyatlar 6 ay öncesinin 3 katı seviyeye ulaşmış oldu. İngiltere'de de elektrik fiyatları megavat saat başına 183 avroyu aşarak Avrupa'nın en yüksek seviyesine ulaştı.

İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan bu durma karşı acil tedbirler hazırlamaya başladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir