Muhteşem final EN GÜZEL SÜS NAMAZDIR
Cenâb-ı Allah’ın Müslümanlara ikram ettiği ruhun gıdası, kalplerin şifası, dertlerin devası, Müminlerin miracı ve Resulullah (s.a.v.)’in gözümün nuru olarak andığı dinin direği Namaz, insanın sıhhat, neşe, huzur ve mutluluk kaynağıdır. Baliğ olan erkek ve kadınların günde beş defa kıldığı ve Salih insanın en güzel süsü olan Namazı bir de çocuklarımıza öğretmek onları da bu huzura alıştırmak elzemdir. Bunu kendine şiar edinen Kur’an Nesli Platformu çocukları Namaza alıştırmak için “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğini muhteşem bir finalle taçlandırdı. Bir ay boyunca verilen namaz, abdest, dua ve hadis eğitimlerini tamamlayan çocuklara yönelik Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa ve Adana’da final etkinliği düzenlendi.
HABER MERKEZİ
Cenâb-ı Allah’ın Müslümanlara ikram ettiği ruhun gıdası, kalplerin şifası, dertlerin devası, Müminlerin miracı ve Resulullah (s.a.v.)’in gözümün nuru olarak andığı dinin direği Namaz, insanın sıhhat, neşe, huzur ve mutluluk kaynağıdır.
Baliğ olan erkek ve kadınların günde beş defa kıldığı ve Salih insanın en güzel süsü olan Namazı bir de çocuklarımıza öğretmek onları da bu huzura alıştırmak elzemdir.
Bunu kendine şiar edinen Kur’an Nesli Platformu çocukları Namaza alıştırmak için “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğini muhteşem bir finalle taçlandırdı.
Bir ay boyunca çocuklara verilen namaz, abdest, dua ve hadis eğitimi Diyarbakır merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman yerleşkesinde düzenlenen etkinlikle nihayete erdi.
Çocukların bir ay boyunca aldıkları İslami eğitim sürecini "Hayat Namazla Güzeldir" programıyla taçlandıran Kur'an Nesli Platformu, düzenlediği etkinlikle gözleri kamaştırdı.
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, Hafız Furkan Akgönül'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Bir ay boyunca çocuklara verilen namaz, abdest, dua ve hadis eğitimi Diyarbakır merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman yerleşkesinde düzenlenen etkinlikle nihayete erdi.
Çocukların bir ay boyunca aldıkları islami eğitim sürecini "Hayat Namazla Güzeldir" programıyla taçlandıran Kur'an Nesli Platformu, düzenlediği etkinlikle gözleri kamaştırdı.
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, Hafız Furkan Akgönül'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
"Evde çocukların her kıldığı namaz için ayrı bir teşvik edici çalışma yapılmalı"
Kılınan namazdan sonra Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Muttalip Güngen selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında, Peygamber Efendimiz'in "7 yaşından itibaren çocuklarınıza namaz kılmayı öğretin" tavsiyesini kendilerine emir kabul ettiklerini belirten Güngen, bu görevin sadece camilerde namaz kıldıran imam veya namazı öğreten hocaların değil, anne-babanın da sorumluluğunda olan bir durum olduğunun altını çizdi.
Muttalip Güngen
Çocuklara namazın sevdirilebilmesi için her ortamda farklı etkinlik ve çalışmaların yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan Güngen, "Gerek evde namaz köşesi yapılması gerek çocuklara ait takke ve seccadelerin olması ve gerekse bu etkinlik sonrası da evlerde çocukların her kıldığı namaz için ayrı bir ödüllendirme veya teşvik edici çalışmalarla bu eğitim sürdürülmelidir." dedi.
"Ben Müslümanım" ilahisinin İbrahim Yıldırım tarafından seslendirilmesinden sonra Davut Yazgil Hoca, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.
Davut Yazgil
"Çocuğun eğitimi 3 yaşında başlar"
Hazreti Süleyman Yerleşkesinde meftun bulunan sahabelere ithafen konuşan Yazgil, "Sizler İslam'ı buraya getirebilmek için geldiniz. İşte bu çocuklarda sizin davanızı devam ettirmek için buradadır." dedi.
Namazı öğreten eğitmenler ile çocuklar arasındaki sıcak muhabbet ve ilgiye dikkati çeken Yazgil, "Üniversitelerde pedagoji formasyon alan veya bu eğitimi veren hocalar, sizin çocuklarla kurduğunuz ilgi, alaka ve iletişimi kuramaz. Bu iletişimin de sebep ve vesilesi namazdır, İslam'dır ve Kur'an-ı Kerim'dir." ifadelerini kullandı.
Ebeveynlere de seslenen Yazgil, "Çocuklar neyi görürse onu yapar. Özellikle 3 yaşından itibaren evde gördüğü her uygulamanın aynısı taklit ederler. Dolayısıyla bilimsel olarak da açıklandığı üzere çocuk eğitimi 3 yaşından başlar. Yani çocuğunuz 3 yaşına geldiğinde istediğiniz şeyi ona öğretebilirsiniz. Nitekim vereceğiniz eğitim çocuğun fıtratını oluşturacağından çok daha fazla bir karşılık bulursunuz. 3 yaşındaki bir çocuğa Türkçe, Kürtçe, Arapça veya Zazaca öğretebilirsiniz ve bu sizi gerçek manada yorabilir. Ama Peygamberimizin 'Doğan her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar' hadisi şerifince fıtratına uygun olan namaz öğretildiği zaman o çocuk onu usanmadan-sıkılmadan öğrenir. Çünkü fıtratına uygun bir eğitim veriliyor." şeklinde konuştu.
"Çocuklar günlük bir vakit namazlarını babalarıyla camide kılmalıdır"
Çocukların doğum günü kutlamaları misali Kur'an-ı Kerim öğreniminde veya namaza başladığında da tebriklerin olması gerektiğini hatırlatan Yazgil, annelere önemli tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:
Doğum günü kutlamaları çocuk için asıl manada bir anlam teşkil etmezken İslami şiarlardan herhangi birini uygulaması halinde kendisine alınacak en ufak bir hediye çocuğun hafızasına yerleşecektir. Çocuklar muhakkak günde bir vakit namazlarını babalarıyla camide kılmalı ve bunun da koordinatörlüğünü anneler üstlenmelidir. Bunun yanında çocuk, diğer bir vakit namazını da mutlak şekilde evde cemaatle kılmalıdır.
Yazgil'in konuşmasından sonra çocuklar tarafından ezberlenen ayet ve hadisler okundu. Namazın önemine binaen hazırlanan kısa tiyatro gösteriminden sonra sahnelendi.
Namaz öğretimi süresince eğitimlerini tamamlayan öğrencilerden temsilen bazı çocuklara sertifika takdimi yapıldı.
İlahi sanatçılarından Derviş Madsor ve Özcan Güner'in seslendirdiği ezgi ve ilahilerle devam eden program yapılan dua ile sona erdi.
(İLKHA)