• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA

Kur'an Nesli Platformu ilan etmiş olduğu 'Ağustos ayı namaz ayı' çerçevesinde, 6-10 yaş arası çocukların namaza alıştırılmaları hedeflenmektedir. 'Namaz ayı' hedefiyle çocuklarda namaz bilincinin aşılanması ve bir ömür boyunca severek namaz kılmanın alışkanlık haline getirilmesi amaçlanmaktadır.

 Dinin direği olan namazı, hayatın direği olarak bütün yaşamımız boyunca, günde beş vakit olarak terk etmeksizin kılmamız ve bunu çocuklarda amaç haline getirmemiz gerekmektedir. Hayatı 'namaz' ile güzel hale getirmek için bu programlara tam anlamıyla sahip çıkmalıyız. 15 gün sürecek olan bu etkinlikler hemen her ilde, ilçede, mahallede ve köylere varıncaya kadar büyük bir heyecan ile devam etmektedir.

Birçok yerde etkinlikler büyük bir başarıyla tamamlanmış, bazı yerlerde de bu hafta sonu yapılacak final etkinlikleriyle namaz programları bitirilmiş olacaktır. Binlerce çocuğun severek katılım gösterdiği bu etkinliklerle aslında gelecek neslin inşasında da özlenen hedefe ulaşılması amaçlanmaktadır. Bu süreçte çocuklarının elinden tutarak bu namaz etkinliklerine götüren/gönderen aileleri tebrik etmek gerekiyor.

Bununla beraber, görev alan gönüllü Kur'an ve namaz öğreticilerine özel teşekkür etmemiz lazımdır. Bu namaz programlarını organize eden STK'lara, cami imam-hatiplerimize ve büyük sevgi ve hoşgörü ile çocuklara yardımcı olan cami cemaatlerine de özel teşekkür etmek gerekmektedir. Elbette Kur'an Nesli Platformunu ve bu ulvi hedefi ortaya koyan vizyonlarını can u gönülde tebrik ediyoruz.

Namaz ile yoğrulan çocukların, namazla bilinçlenen nazeninlerin bu toplumun umudu olacağını unutmamak lazımdır. Bu karanlık asırda namazın nurunu alınlarında taşıyacak çocukların, aynı zamanda namazla dirilmenin de müjdecisi olacaklardır. Bu diriliş sadece kendilerinin uyanışı değil, aynı şekilde toplumunda yeniden tevhit ile uyanmasına, namaz ahlakıyla donanmasına ve namazın nuruyla aydınlanmasına da vesile olacaktır.

Kur'an Nesli Platformu bu namaz etkinliklerini başlatmakla, aslında gelecek ile ilgili bizi yeniden umutlandırmıştır. Bu umudumuzu bütün bir toplum olarak yeniden gerçekleştirmek için böylesi hayırlı etkinlikleri çoğaltmanın yollarını aramalıyız. Çocuklarımızı sevdiğimizi, onları namaza alıştırarak somut bir şekilde ortaya koymalıyız. 'Gözümün nuru namazdır' diyen bir peygamberin ümmeti olarak, bizlerde namazın nuruyla uyanmalı, namazın nuruyla bilenmeli ve namazın nuruyla tevhidi gerçekleştirerek asrısaadetleri yeniden yaşama özlemimizi gerçekleştirmeliyiz.

Peygamber efendimiz son nefeslerinde de ümmetine namazı tavsiye etmiştir. Namazın bu derece bize vasiyet edilmiş olmasının hakikatini unutmamamız gerekmektedir. Namazla büyüyen çocukların, namazla hayatı anlamlandıran yeni neslin, efendimizin en büyük sünnetlerinden olan namaz kılmayı da meleke olarak kazanmış olacaklardır.

Kur'an Nesli Platformunun bu hayırlı etkinliklerini sürdürmesini ve yeni neslin namazla büyümesi için daha hayırlı etkinlikleri gerçekleştirmesini bekliyoruz.