• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mersin- Adana Arasında Yeni Demiryolu Hattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus`un Yenice beldesinde ve Tırmılda yapımı devam eden yük istasyonu ve lojistik merkezde incelemelerde bulunan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamalarda Mersin-Adana arasında yeni bir demir yolu hattının yapılacağını söyledi.

 

Çalışmaları yerinde görmek için özel bir trenler Mersin Gar`ından hareket eden Mersin Valisi Güzeloğlu`na, trende TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü ve Diğer TCDD yetkilileri eşlik etti.

 

Tren ile Yenice`ye geçen Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada: "Hem yük hem de yolcu taşımacılığında aynı rayların kullanılmasının hem zaman hem de konfor açısından sürekli sorunları da beraberinde getirmektedir. Hazırlanan yeni bir proje sayesinde Mersin-Adana arasında yük ve yolcu taşımacılığını ayıracak yeni bir demiryolu hattı kurmak için çalışmalarımıza başladık." dedi.

 

Yenice`de yapılan Lojistik merkezinin TCDD`nin en büyük yatırımlarından biri olduğunu söyleyen Vali Güzeloğlu açıklama devamında: " 300 dönümlük alana 70 milyon TL bedelle inşa edilen Yenice`deki lojistik merkezinin TCDD`nin en büyük lojistik merkez yatırımıdır. Buraya yapılan bu yatırım ile buralar daha da cazip hale gelecektir." dedi.

A. Hakim Kurt-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir