• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2236.406
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "seçim barajı" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye hareket etmeden önce açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira artışları konusunda şunları söyledi: "Suiistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık"

Bir gazetecinin fahiş fiyatları hatırlatması üzerine Erdoğan, "Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle buralardaki ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. ABD dönüşü kendim de bizzat ilgilenmek suretiyle bunun üzerine gideceğiz." dedi.

MHP'nin seçim barajını yüzde 7'ye çekme teklifinin sorulması üzerine Erdoğan, "Arkadaşlarımız çalışmaların belli bir aşamaya getirdiler. Temennimiz odur ki 2023 seçimlerine çok daha farklı bir şekilde girelim. Türkiye'nin de arzuladığı, beklediği bir sistemi inşallah yakalamış olalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'a insani yardıma ilişkin, "İnsani yardım konusunda tereddüt olmaz. Gerek devlet olarak, gerek STK'larımızla bu tür yardımlarımızı göndereceğiz." dedi. Erdoğan, Nahçivan koridoruyla ilgili, "İnşallah Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bu sıkıntı, bu koridorların açılması vesilesiyle aşılmış olur." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liderler Zirvesi'ne dair, "Göçmenler konusunda tabii ki mesajımız olacak çünkü bunun en büyük yükünü, kahrını çeken biziz." ifadelerini kullandı.

"Atılması gereken adımları karşımızdakilerden görmemiz lazım"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in açıklamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:  "Atılması gereken adımları karşımızdakilerden görmemiz lazım. Eğer görmezsek gereken kararı alır ve ona göre de adımları atarız. Türkiye kimsenin bu noktada kapı kulu değildir.""

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir