• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yine hedefte!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son olarak Yargıtay binasının açılışında dua ettiği gerekçesiyle hedef tahtasına oturtulan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş bu kez de  kitabında kullandığı ifadeler nedeniyle sosyal medyada linç edilmeye çalışıldı.

Kitabında Cahiliye dönemindeki selamlaşma adetine değinen Erbaş; “Cahiliye döneminde birinin evine vardıkları zaman mahremiyete saygı göstermez, dünya ve ahiret saadetini temenni etmek olan selamı da bilmezlerdi. “Sabahınız hayat olsun”, “akşamınız hayat olsun”, “aydın olsun” gibi sözler söylerlerdi. Bizde bazı kimselerin kullandığı “günaydın”, “tünaydın” ifadelerine benzer ifadelerdi bunlar. Selam vermekle ilgili ayetler geldikten sonra artık Müslümanlar birbirlerine dua etme amaçlı selamlaşmaya başladılar. Evlere girdiğiniz zaman Allah tarafından mübarek ve güzel bir hayat sürdürme dileği ile birbirinize selam verin” ayeti ile de Müslümanların kendi evlerine girdiklerinde de aile fertlerine selam vermeleri gerekliliğine işaret edilmektedir. Zira insanın başkaları için dilediği dünya ve ahiret mutluluğunu kendi ailesinden esirgemesi doğru değil, hatta daha da önemlidir. Esasında bu ayete göre evde kimse olmasa bile giren kimsenin kendi kendine selam vermesi gerekir. Bu durumda verilecek selamın tıpkı namazın tahhiyatında olduğu gibi “Essalamü Aleyna ve ala ibadillahissalihin” şeklinde olması gerektiği belirtilmektedir.'' ifadeleri nedeniyle hedef tahtasına oturtuldu.

 Yazısında cahiliye dönemindeki günlük 'selamlaşma' adetini yansıtan Erbaş, selamlaşmanın  Müslümanlıktaki karşılığını belirtmiş ancak ifadeleri sebebiyle cahiliye dönemi özentileri tarafından hedef tahtasına oturtulmuştur. 

Erbaş'a yönelik son  linç kampanyasının sebebinin yaptığı, ''TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kur’an kursları açıyoruz" açıklamasının olması muhtemeldir.   

Bu haberler de ilginizi çekebilir