• DOLAR 32.348
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2247.205
  • ...
Belediye başkanı şapkanın üzerinde Kürdistan yazılı diye fabrikayı bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Trabzon'un Şalpazarı İlçesi'nde şapka üretimi yapan Anadolu Şapkacılık Kürdistan Bölgesi partilerinden birinden sipariş aldı.

Sipariş 10 ekimdeki seçimlere yetiştirilmeliydi

Şalpazarı ilçesinin MHPli başkanı yanına  zabıta ekiplerini de alarak baskına gider gibi fabrikaya gitti

Burada üretilen şapkaları çuvala koyarak fabrika dışında yaktırdı.

Üzerinde Kürdistan yazan şapka yasalara aykırı mı?

Olay sonrası bir açıklama yapan firma sahibi Ömer Özdemir, "Irak Kürdistan Bölge Yönetiminin önümüzdeki günlerde kendi bölgelerinde yapacakları seçim sürecinde kullanılacak, ihraç edilmek üzere şapka siparişi gelmiştir. Bu siparişler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği çerçevede yasal yollardan ihraç edilmek suretiyle üretimine başlamış bulunmaktaydık. Bu üretim hem bölgemizde yaşayan bizimle çalışan vatandaşlarımıza iş olanağı sunmakta hem de devletimize döviz girdisi olarak fayda sağlamaktadır. Şalpazarı Belediye Başkanımızın bugün yapmış olduğu ziyarette Irak için ürettiğimiz şapkaları görmüş ve bizlere bu şapkaların yasalara aykırı mı sorusunu sormadan, herhangi bir kolluk kuvvetinden yardım istemeden oracıkta şapkaların yasalara aykırı olduğuna ilişkin kanaat getirmiş ve belediye zabıtaları maharetiyle ve nezaretinde şapkalarımızı çevre komşularımızın, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın önünde hunharca yakmak suretiyle ciddi bir maddi zarara yol açmıştır. Ancak maddi zarardan çok bölge halkı önünde yargısız infaz yapmak suretiyle şahsımı, tesislerimizde çalışan arkadaşlarımızı izah edilmesi zor bir durumda bırakmıştır" dedi.

Trabzon'da Şalpazarı Belediye Başkanı fabrikada bulunan şapkaları sokağa atıp yaktı

"Belediye başkanının böyle bir hakkı yok"

Açıklamasının devamında "Bu olay özelinde bizler bölgede çok zor durumda kalmış ve hatta bu nahoş olay yaşanırken bölge halkı tarafından linç girişimine bile maruz kalabilirdik" diyen Özdemir, şöyle devam etti: "Can güvenliğimiz dahi olmayabilirdi. Şu anda bile bu durumdayız. Bizler Şalpazarı ilçesinde doğmuş bu bölgenin bir evladı olarak bölgemize yatırım yapmış namuslu şerefli bir esnafız Bütün bu yanlış uygulama maalesef Şalpazarı Belediye Başkanımızın böyle bir uygulamaya hakkı olmamasına rağmen, bu çirkin ve nahoş olayın gerçekleşmesinde baş aktör olarak belirmiştir. Maddi zarar her zaman karşılanır ancak oluşan itibar kaybı geriye çok zor gelir. Bu bölgenin namuslu şerefli ve vatansever bir evladı olarak bu yanlışın derhal doğruyla buluşabilmesi için yetkililerden ivedilikle yardım bekler, bu nahoş olayın biran önce doğruyla buluşmasını talep etmekteyim. Bizler vatanını seven ve vatanı için çalışan bireyleriz. Vatanımıza zararı dokunacak hiç bir olayın içinde olmayız."

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir