• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Kefalette eş rızasının kaldırılması yerinde bir karar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, ticari kredilerde eş rızası aranmasını kaldıran tasarının, Resmi Gazete` de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin iş dünyasının beklentilerini karşıladığını bildirdi.

 Konuyla ilgili açıklama yapan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, ticari kredilerde eş rızası aranmasının kaldırılmasını olumlu bulduklarını açıkladı.

 Borçlar Kanunu`nun yasallaştığı günden bugüne dek, işletmelerin ticari faaliyetlerini yürütmek için kullanacakları kredilerde eş rızası aranması gerekliliğinin yanlış bir uygulama olduğunu sürekli olarak dile getirdiklerini hatırlatan Özdemir, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda kabul edilen ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı`na göre, ticaret siciline kayıtlı ticari işletmenin sahibi, ticaret şirketinin ortak ya da yöneticisi tarafından işletme veya şirketle ilgili olarak verilecek kefaletler, esnaf ve sanatkârlar siciline kayıtlı esnaf veya sanatkar tarafından mesleki faaliyeti ile ilgili ve tarım kredi kooperatiflerince kullandırılacak kredilerde verilecek kefaletler ve kullanılacak kredilerde eş rızası aranmayacak. İlgili tasarı ile bu yönde yapılan değişikliğin Resmi Gazete` de yayımlanarak uygulamaya geçmesi iş dünyasının beklentilerini karşılayacak. Hükümetin, işadamlarının sesine kulak vermesi ve iş dünyasını rahatlatan bir düzenlemeye gitmesi doğru olmuştur" dedi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir