• DOLAR 32.37
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2414.488
  • ...
M. Emin Aktar Nerede Yaşıyor ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
NTV`de Ahmet Arpat`ın hazırlayıp sunduğu Yakın Plan programına konuk olan Mehmet Emin Aktar, Dicle Üniversitesi`nde PKK/BDP yanlıları tarafından Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerine karşı 3 gün boyunca yürütülen saldırı girişimleri ve Hizbullah-PKK çatışması konuları etrafında yaptığı yanlış ve çarpıtma değerlendirmeler üzerine Aktar`a cevap Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal`dan geldi.
 
"Diyarbakır`da 8 yıldır Kutlu Doğum mitingleri düzenleniyor"
M. Emin Aktar`ın konuşmasında, "Diyarbakır Peygamber Sevdalıları tarafından 2-3 yıldır Kutlu Doğum mitingleri yapılıyor" ifadelerini kullandığını belirten Ünsal, "Aktar kendisinin de içinde yaşadığı Diyarbakır`da bu yıl 9`uncusu yapılacak olan etkinliklere karşı bilinçli bilgisizliğini ortaya koymuş oldu" ifadelerini kullandı.
 
"Platform olarak belediyeden değil, valilikten izin istedik"
Ünsal konuşmasının devamında Aktar`ın çarpıtmalarına devam ettiğini ifade ederek, "Mustazaflar Mülki İdare Amirliği olan Diyarbakır Valiliği`nden izin almalı iken, izin verme yetkisi olmayan Bağlar Belediyesi`nden izin isteyerek sorun çıkmasına sebep oldu" meyanındaki sözlerinin yalan olduğunu kaydetti.
Peygamber Sevdalıları Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal Aktar`ın bu sözlerine tepki göstererek, "Oysa insaf ve vicdan sahibi olan tüm kamuoyu yakinen biliyor ki, Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü kentteki 3 büyük miting alanından biri olan Nevroz Parkı Miting Alanı`nda Kutlu Doğum Mevlidi düzenlemek için Diyarbakır Valiliği`nden izin aldı" diye konuştu.
 
Bağlar Belediyesi`ne müracaat etme nedeninin ise, BDP`lilerin etkisi altında kalan Aktar`ın iddia ettiğinin aksine, Nevroz parkındaki platform ve seyyar tuvaletlerin anahtarlarının verilmesine yönelik olduğunun altını çizen Ünsal, "Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bu başvurusu üzerine Bağlar Belediyesi ilk başta Nevroz`da hasar gören çimleri kurtarmak için sulama yapıldığı bahanesini öne sürerek vermeyeceklerini belirtmiş, ardından Peygamber Sevdalılarının kendi platformunu kurma hazırlıkları yaptığını anlayınca, onlarca kamyon hafriyatı kurtaracağını iddia ettiği çimlerin üzerine dökmüştür. Bağlar Belediyesi`nin söz konusu provokatif girişiminin yanı sıra, sanki etkinlik için kendilerinden izin isteniyormuş gibi bir havaya kapılması ve bunu dillendirmesi herhalde M. Emin Aktar`ı etkilemiş olsa gerek." dedi.
 
"Satır ve sopalarla saldıranlar inancı gençler değil, solcu çeteler"
 
Ünsal sözü yaşanan olaylara getirerek M. Emin Aktar`ın katıldığı programda çarpıtmasının dozajını arttırdığına değinerek, "M. Emin Aktar öğrenci olmayıp dışarıdan hazırlıklı geldiğini iddia ettiği bir grubun satır, bıçak ve sopalarla Düö-Der`li öğrencilere saldırdığını savunarak, PKK/BDP`li saldırgan güruhu aklama yoluna gitti. Hâlbuki bütün görüntülerde Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerinin satır ve bıçak taşıdığına dair tek bir emare yok. Peygamber sevdalısı Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri, gözü dönmüş saldırgan güruhun elinden aldıkları sopalarla kendilerini savunmuşlardır" şeklinde konuştu.
 
"Bıçakla yaralananlar inançlı gençler"
"Aktar konuşmasının sonunda, bıçakla yaralanan gençlerin peygamber sevdalısı Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri olduğunu bile görmezden gelerek tamamen manipülatif bir refleksle, inançlı gençlerin Düö-Der`lileri bıçakla yaraladığını söyleme iftirasında bulunmuştur" ifadelerini kullanan Cemil Cahit Ünsal, "Hâlbuki M. Emin Aktar uzayda değil Diyarbakır`da yaşıyor ve gerçeği yazılı-görsel basından öğrenebilme imkânı var. Ama buna rağmen zihinsel kodlarının PKK/BDP çevresinin etkisi altında kaldığını gösterecek bir ideolojik söylemde bulunmaktan kendini alamıyor, acaba neden?" dedi. (Murat Burtaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir