• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
Çınar Şefkat Der`den DÜ Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde faaliyet yürüten Çınar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çınar Şefkat Der), Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylar üzerine yazılı basın açıklaması yaptı.


BDP`li belediyelerin Kutlu Doğum etkinliklerine zorluk çıkarmaya çalıştıkları ve Dicle Üniversitesinde dindar öğrencilere yönelik saldırıların yapıldığı hatırlatılan açıklamada, "Milletvekili düzeyinde olan, hatta BDP`nin genel başkanı dahil son olaylarda nasıl provakatif bir tutum içinde olduklarını ibretle izlemekteyiz. Bunların sermayesinin kaynağı kan ve gözyaşıdır. Çözüm süreciyle oluşacak barış ortamıyla rantlarının kesilmesinden korkmuş olacaklar ki, bölgenin en hassas şehirlerinden olan Diyarbakır`da 1990`ların adeta provasını gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar" ifadeleri kullanıldı.


Açıklamanın sonunda, "Bu tür ucuz ve basit oyunlarla ortalığı karıştırmak isteyen PKK/BDP eskisi gibi insanları manipüle edip kandıramayacakları gerçeğini görmeleri gerekir. Artık yalanlarının para etmediğini hatırlatmak ve yol yakınken bu ihanetten vazgeçmelerini bekliyoruz" denildi. (Vedat Aydın - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir