• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Batmanlı askerin abisi Meclis`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batmanlı Piyade Er Nihat Özcan Hatay ili Hassa ilçesi Gökhan (Suriye) Sınır Karakolunda 18 yıl önce teskere günü firar ettiği iddia edilen ve Suriye sınırında sırtından vurularak öldürülen Piyade Er Nihat Özcan`ın kardeşi Şeyhmus Özcan, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün`ü makamında ziyaret etti.

Konuyla ilgili konuşan Özcan, "Ağabeyim Nihat Özcan`ın ölümü şüpheli olduğu için, tekrar araştırılması, fail veya faillerin bulunması, gerçek anlamda şehitliği ve itibarının iade edilmesi için, başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları, HSYK ve STK ile TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna olmak üzere birçok başvuruda bulunmuştuk`` dedi.

Soruşturma açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Özcan, "Özellikle TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün`e ve komisyon üyelerine teşekkürü bir borç bilirim. Ailem adına emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Açılan soruşturma neticesinde Hatay`ın Hassa Cumhuriyet Savcılığı, olayın aydınlatılması için Batman Cumhuriyet Başsavcılığı`na resmi yazı göndermiş ve Piyade Er Nihat Özcan`ın mezarının açılması ve cesedinin adli tıp uzmanlarınca incelenmesi talimatını vermişti.

Otopsi yapılmak üzere mezarının açılması beklenen, ancak toprağın nemli olması sebebiyle ertelenen Piyade Er Nihat Özcan`ın mezarının önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor.          (Muhyeddin Beyca -İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir