• DOLAR 32.541
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2488.855
  • ...
Provokatörlere Bir Tepki de Akıncılar Derneği`nden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi`nde BDP`li yetkililerin kışkırttığı olaylarla ilgili olarak bir basın bildirisi yayınlayan Akıncılar Derneği, Provokasyonlara karşı gençlerin oyuna gelmemeleri ve bu oyunu bozmaları gerektiği vurgulandı.

BASIN BİLDİRİSİNİN TAM METNİ

GENÇLİK OYUNU BOZMALI

Dicle Üniversitesi ne yazık ki vahim bir provokasyona sahne olmuştur. Hafta başında Bilge Gençlik Kulübü`ne bağlı öğrencilerin, Peygamber Efendimiz(s.a.v) ile ilgili düzenledikleri konferansın afişlerini asmalarına, iki hafta önce de Özgür-Derli öğrencilerin bir programına müdahale eden BDPli öğrencilerin saldırı üzerine başlayan kavga kısa sürede büyümüş, üç gün boyunca devam eden ve yaralanmalarla sonuçlanan olaylara neden olmuştur.

Olayların bu boyuta ulaşacağı tahmin edilebilirken okulun hemen tatil edilmeyip üç gün sonra eğitime ara verilmesi ve olaylara müdahale eden polisin çeşitli durumlarda adeta yetersiz kalması da sorgulanmalıdır.

İlk günkü olayların ardından, olayların devam etmemesi için girişimlerde bulunması gerekenlerden bazıları maalesef yangına körükle gitmiş, kışkırtıcı ve kavgayı teşvik edici açıklamalar sosyal medyada ve basında yer almıştır. Bu tavır konferans salonuna yürünmek istenmesi, Bilge Gençlik Kulübü`ne üye bazı öğrencilerin bıçaklanması ve bir derneğe bombalı saldırı düzenlenmesi gibi sonuçlara yol açmıştır.

BDP çevresi dışındaki bazı sosyalist grupların şehvet halinde, neredeyse BDP’den daha fazla şiddeti teşvik edici açıklamalar yapmaları da ayrıca dikkat çekicidir.

Provokasyonla başladığı tartışma götürmeyen ve olayın arka planının tahmin edilmesinin zor olmadığı bu olayları büyütmenin, olayların büyümesi için sabırsızlanan ve başka hesaplar peşindeki ``derinlerin`` yararına olacağı unutulmamalıdır.

BİR ``KOLEKTİF`` PROVOKASYON DA İSTANBUL`DA!

Dicle`deki provokasyonun ardından, Diyarbakır`daki olayları kendilerine malzeme yapan, provokatör eylemleriyle yakından tanınan bir grup tarafından dün de İstanbul Üniversitesi`nde bir kışkırtma girişimi yaşandı.

İslam düşmanlıklarını dışa vurmak için hiçbir fırsatı kaçırmayan söz konusu grup, Şeriat düşmanlıklarını haykırmaya ve Müslümanlara hakaret etmeye başlayınca İstanbul Üniversitesi öğrencileri duruma haklı olarak tepki göstermiş, okula gelen polis 7 öğrenci kardeşimizi gözaltına alarak faturayı yine Müslüman kardeşlerimize kesmiştir.


GENÇLİK OYUNU BOZMALI

Üniversite gençliği oyunu görüp provokasyonları boşa çıkarmalı, kendi üzerlerinden başka amaçlara ulaşmaya çalışanlara ve onların kullandığı provokatörlere fırsat vermemelidir. Müslüman gençlik kararlı dik duruşu ve İslamî dayanışma bilinci ile amaçlı tahrikleri boşa çıkarmalıdır.

Elbette İslam hakim olacaktır ve hepsinin oyunu boşunadır.

AKINCILAR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ



Doğruhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir