• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Irkçılık Aldatmacası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İnsî ve cinnî şeytanlar tarih boyunca zulüm üzerine kurulu hâkimiyetlerini muhafaza etmek için ırkçılık ve menfi milliyetçiliğe bürünerek saf insanları aldatıp hakkın sesini boğmaya çalışmışlardır. Diğer hileleri gibi şeytanların bu hilesi de makul hiçbir mantığa dayanmadığı halde tarih boyunca maalesef çok etkili olmuş ve olmaktadır. Tarihte hangi şeytan, zalim ve diktatör bu zehirli balı sofrasına koymamış, bu sihirli şarkıyı çalmamış ve bu uyuşturucuyu insanlara enjekte etmemiş ki?
Şeytanların babası İblis, Hz. Âdem (as)’ın ateşten olmamasını; Firavun, Hz. Musa (as)’ın Kıpti olmamasını; Romalılar, Hz. İsa (as)’ın Romalı olmamasını; Yahudiler, Hz. Muhammed (sav)’in kendilerinden olmamasını bahane ederek onları red ve inkâr etmediler mi?

Bütün insanların yaratıcısı bir, ana-babası bir, gerçek memleketi olan gezegeni bir ve fiziki yapıları da bir olduğuna göre inanç ve yaşantıları ahlak hesaba katılmadan sırf konuştukları dil veya yaşadıkları coğrafya ayrı diye bazı insanları bazılarından üstün saymaktan daha yanlış ve mantıksız bir düşünce olabilir mi?

Farklı dilleri ve bölgeleri de yaratan ve insana kazandıran yine Allah-u Teâlâ’dır. Aynı bölgenin insanları, aynı dili konuşanların hatta aynı anne-babadan gelen çocukların ve aynı evde yaşayanların bazısı çok iyi, bazısı da kötü olabilmektedir. Demek ki insanın iyi veya kötü olması ırk veya coğrafyadan kaynaklanmaz, işin içinde başka etkenler rol almaktadır.

İslam dini, Allah-u Teâlâ’dan geldiğinden dolayı mutlak doğruluğa sahiptir. Eşsiz hayır ve menfaatleri gerçek Müslümanlara kazandırmaktadır. Ve tarihin değişik dönemlerinde de bu durum defalarca belgelenmiştir. O halde, insanlar ırk yerine İslam mücadelesini vermelidirler. Ama İslam dini ve onun eşsiz şeraiti tağutlar, şeytanlar ve diktatörlerin şahsi hesap ve menfaatlerine ters geldiği için İslam’a ve davetçilerine karşı çıkmışlardır. Şahsi hesaplarını muhafaza edecekleri zannıyla sahte, bozuk ve hep hüsranla sonuçlanan bazı sistemleri insanlara dayatmışlardır. Ve bu uğursuz hedef için ırkçılık aldatmacası gibi nice zehirli bal sofralarını insanlara sunmaktadırlar.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir