• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Amed Kutlu Doğum etkinliğine davet - video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır (Amed) il Koordinatörlüğü tarafından 21 Nisan Pazar günü Nevroz alanında düzenlenecek olan ``Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav) adlı kutlu doğum etkinlik hazırlıkları büyük bir hızla devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Peygamber sevdalısı halka çağrıda bulunarak, sahabeler şehri Diyarbakır` da etkinliğe bir hafta kala herkesin bunu tam anlamıyla bayram havasında kutlamalarını istedi.

`Etkinlik tüm Peygamber sevdalısı halkındır`
Cemil Cahit Ünsal yaptığı açıklamasında, bu etkinliğin tüm Peygamber sevdalısı halkın etkinliği olduğunu, herkesin katkıda bulunmaya davet ederek, "Etkinliğimize bir hafta kala esnaf kardeşlerimizin iş yerlerini bu vesileyle süslemelerini, çeşitli kampanyalar başlatarak ikramlarda bulunmalarını tavsiye ederiz" dedi.

`Her gün milyar salâvat kampanyası`

Bu etkinliğin en büyük kampanyasının Çağrı FM`in başlatmış olduğu salavat kampanyası olduğunu belirten Ünsal, "Her gün milyar salavat kampanyasıyla tüm peygamber sevdalılarını bu kampanyaya destek vermelerini tavsiye ederek inşallah 21 Nisan pazar günü hep birlikte teslim edeceğiz. Bu yıl platformumuz tarafından düzenlenecek olan 50 kişiye Umre ödüllü ( 15 yaş ve üstü) 80 kişiye çeşitli geziler (10-15 yaş arası) Siyer sınavını tekrardan hatırlatmak isteriz" ifadelerine yer verdi.

`23 noktada ücretsiz taşıma yapılacak`

Hazırlıklar kapsamında bu yıl Nevroz alanına 23 noktadan tamamı gönüllü Peygamber Aşıkları tarafından, etkinliğe katılacak halkın ücretsiz taşınacağını dile getiren Ünsal, Şu an itibariyle iki yüz bin el ilanı hazır olup davet amacıyla tüm evlere dağıtılacaktır. Aynı zamanda Nura Muhammed adlı bir Cd`miz de birlikte ücretsiz dağıtılacaktır inşallah. Yine hazırlık olarak on beş bin dükkân afişi ve büyük caddelere asılmak amacıyla 13 adet büyük brandamız hazır olup bugün itibariyle asılmasına başlanacaktır. Halka hizmet açısından mevlit esnasında duyarlı ve hayırsever Peygamber Sevdalılarının bu konuda katkılarını bekliyor, özellikle ücretsiz ikramlarda bulunmalarını (su, meyve suyu, kek vb.) tavsiye ederek bu konuda Peygamber Sevdalılarına üye derneklerimize başvurarak hayırlara ortak olabilirler. Özellikle ücretsiz taşımacılık yapmak isteyenler el ilanlarında ve afişlerde yazılı duraklardan taşıma yapabilirler" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ünsal son olarak, 21 Nisan Pazar günü Nevroz Miting alanında yapılacak olan etkinlik için valilik tarafından izni alındığını, bu vesileyle tüm Peygamber Sevdalısı halkı etkinliğe davet etti. (Osman içli-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir