• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üç puan önemli ama...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CEBELİTARIK
Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, rakibin gücünü bildiklerini, grupta puan alamadıklarını söyledi. Gol atma ihtimali de zor olan bir takım olduğunu aktaran Şenol Güneş, şöyle devam etti:

"Bizim için de üç puana ihtiyacımız olan bir maçtı, iyi başladık, hızlı başladık. Kaçan penaltıya rağmen iyi oynadık. Rakibin direnci 60. dakikaya kadar devam edebiliyor, hızlı kontra atağa çıkan De Barra ile bunu kullanmaya çalışan bir takım. Zaman zaman o çıkışlara izin verdik. Onun dışında daha iyi oynadık, haliyle iyi oyuncularımız var, pozisyonları bulduk. Bugün hatalarımıza rağmen 6-7 yapabilirdik onu yapmadık. İlk yarıda gol gelseydi farkı bir düşüncemiz vardı. Bazı oyuncuları sahaya sürmeyebilirdik, skor erken gelmeyince bu değişiklileri yapmak zorunda kaldık. Giren oyuncular golleri attı. Oyuncu kalitemiz, oyuncu arzusu onlara üstün gelecekti, bu da sahaya yansıdı. Dinlenmesi gereken bazı oyuncularımız vardı onları dinlendirmek istedik ama oyun olumsuz gidince sahaya koymak durumunda kaldık. Üç puan önemli ama rakibimiz bu değil Hollanda, o maça hazırlanacağız."

"Bizim hesabımız bu maç için bitti, Hollanda maçına çıkıp o maçı kazanmak, en kötü berabere kalarak avantajlı dönmek istiyoruz." diyen Şenol Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Bir puan öndeyiz, rakiple berabere kalırsak 1 puan geride tutuyoruz. Norveç bize gelecek. Kazanırsak kayıp puanları telafi edeceğiz. Bu yarışın ilk devresini kapattık, son maçta 3 golle 3 puan alarak ilk yarıyı lider bitirdik. Bir Hollanda ve Norveç maçında çok daha huzurluyduk, stres yoktu, Avrupa Şampiyonası'nda bir özgüven kaybı olduğu bir gerçektir. Karakter olarak iyi niyetli olan oyuncularımızın sonuçtan kaynaklanan güven kaybı olduğunu görebiliyorum. Dediğim gibi Enes'in bundan daha iyi oyuncu olduğunu biliyorum ama şu an oynayacak durumda görünüyor. Hele penaltı kaçırdıktan sonra sahada yok gibiydi. Buna benzer başka oyuncular var. Bu maçtaki oyunu çok iyi olsa da Hollanda maçı farklı olacaktır. Asıl değerlendirme Hollanda maçında olacaktır. Karadağ bizden aldığı puanla yarışta varmış gibi gözüktü Hollanda yenilgisiyle tamamen geride kaldı. 11 puanla ilk yarıyı lider kapatıyoruz. Oyundan eksikleri yine konuşacağız, eldeki en iyi kadroyla sahaya çıkacağız."

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir