• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Peygamber Sevdasına Tahammülsüzlük: BDP Kışkırtıyor, PKK Saldırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz /  Doğruhaber

 Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği BDP/PKK yandaşlarının bıçaklı, taşlı ve sopalı saldırısı sonucu kana bulandı. Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerinin Dicle Üniversitesi’ndeki Kutlu Doğum için dağıttığı afişlere engel olan PKK’lı öğrencilerin saldırısıyla başlayan olaylar 3 gün devam etti. Dicle Üniversitesi’nde üç gün devam eden olaylarda, BDP milletvekilleri yaptıkları açıklamalarla öğrencileri provoke ederek olayların büyümesine sebep oldu.

BIÇAKLARLA VE SATIRLARLA MÜSLÜMAN GENÇLERE SALDIRDILAR
Kutlu Doğum etkinliğini hazmedemeyip engellemeye çalışan BDP/PKK yandaşları bıçaklarla ve sopalarla Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerine saldırıp 2’si ağır olmak üzere 4 kişiyi yaraladı. Yapılan saldırıda Bilge Gençlik Kulübü üyesi Mahmut Durmaz, İlyas Kaya, Muhlis Bayancuk ve Serhat Sönmez aldıkları bıçak darbeleriyle yaralandı. Ağır yaralanan Durmaz ve Bayancuk’un tedavileri devam ederken, yaralı öğrencilerin aileleri tüm Müslümanlardan dua talebinde bulundu. Ayrıca, BDP/PKK’lıların düzenlediği saldırının ardından toplam 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 20 kişinin BDP/PKK taraftarlarının saldırısına uğrayan öğrenciler olduğu ifade edildi. Gözaltına alınan saldırganlar arasında bıçaklı saldırıyı yapanlarında olduğu ifade edilirken içlerinde öğrenci olmayan kişilerinde yer aldığı belirtiliyor. Gözaltına alınanların sorguları devam ediyor.
DÜ REKTÖRÜ:   “SALDIRGAN ÖĞRENCİLER PROVOKATÖRLÜK YAPIYOR”
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, üniversitede 3 gündür süren olayların ardından basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Saraç, DÜ’deki olaylara ilişkin, “Yaşananlar, sürecin akamete uğratılması tarzında tüm ülkede yapılan provokatif olaylardan birinin burada yapıldığını düşündürüyor” dedi. Prof. Dr. Saraç, olayların bir öğrenci grubunun DÜ Rektörlüğü’nden izin alarak düzenlemeyi planladığı etkinliği kantinde afişle duyurmak istemesi sırasında, başka bir grup öğrencinin buna müdahalesiyle başladığını söyledi.
 
Gerginliğin azaltılması amacıyla senato kararıyla üniversitede eğitime 3 günlük ara verildiğini hatırlatan Saraç, şunları söyledi: “Olayları başlatanlar, ‘konferansa izin vermeyeceğiz’ diyen gruptur. Birinci gün tüm fakültelerin camlarını, kapılarını, laboratuvarlarını kırdılar. Bu (BDP/PKK) grup burada tahakkümü ele almak istiyor. Bu öğrencilerin sayısı 150- 200 kişi ama 27 bin öğrenciye tahakküm etmek istiyorlar, böyle bir anlayış olamaz” şeklinde konuştu.
AV. ABDULGANİ ORHAN (Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü)
“Allah’a ve Peygambere savaş açanları Diyarbakır görüyor. Peygambere dil uzatılmasından daha tehlikeli bir şey yoktur. Bu ciddi bir provokasyondur. Bıçaklarla ve sopalarla organize bir şekilde Dicle Üniversitesi’ne gelen BDP/PKK yandaşları Müslüman gençlere saldırmıştır.
AV. SERDAR BÜLENT YILMAZ (Özgür-Der):
“Burada şunu da ifade etmek gerekir ki olay, BDP’li öğrencilerin üniversitede “Bizden izin almadan hiçbir eylem yapılamaz!” tutumu sonucunda yaşanmıştır. PKK’nin üstün olduğu mikro ölçekteki iktidar alanlarını dikkate aldığımızda maalesef bu tip olaylar kaygı verici olup PKK/BDP tarafından inşa edilmek istenen iktidar modelinin birer işaretçisine dönüşüyor. Daha önce de farklı kesimden öğrencilerin eylem ve etkinlikleri PKK/BDP’li öğrenciler tarafından engelledi, basıldı; gençler darp edildiler. Bütün bunlar, benzeri hadiselerin yaşanabileceğini gösteriyordu. Sürecin selameti açısından PKK’lilerin daha akl-ı selim hareket etmesi gerekmektedir.”
AV. ABDURRAHİM AY (Mazlum - Der):
“Burada polisin tavrı da düşündürücü… Bu tip olaylarda daha önce görülen müdahalenin aynısını yapmadılar. Polis gerekli müdahaleyi yapsa ve siyasiler zamanında gerekli itidal çağrısı yapsalardı belki olaylar bu noktaya gelmezdi. Olayların bu noktaya gelmesi polis ve siyasilerin kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini düşündürtüyor. Temennimiz siyasi sorumluların bir an önce itidal çağrısı yapmaları ve olayların şehir merkezine sıçramamasıdır.”
 
SAİT ŞAHİN: “BDP, TABANINI SÜKÛNETE ÇAĞIRMALI”
Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Sait Şahin, BDP/PKK`yi tabanına sağduyu ve sükûnet çağrısı yapmaya davet etti. Şahin, “Her şeyden önce BDP milletvekillerinin sağduyu çağrılarını dışarıya yapmak yerine kendi içlerine, kendi tabanlarına yapması gerektiğini belirterek, “Medya olayları çarpıtarak yansıtıyor. Saldıran taraf BDP/PKK`dir. Bu PKK’nin Peygamber Sevdalılarına yaptığı ilk saldırı da değildir. Geçmişten bugüne kadar PKK bölgede kendisi dışında hiç bir kitleye yaşam hakkı tanımamıştır” diye konuştu.
 
SOSYAL MEDYADA PKK YALANLARI HAVADA UÇUŞTU
DÜ’deki olaylar sürerken Twitter ve Facebook’ta da provokasyon amaçlı mesajlar atıldı. Özellikle BDP/PKK yandaşları olayları bilinçli şekilde çarpıtarak saldırıya uğrayanlar kendileriymiş gibi mesajlar attılar.
Dicle Üniversitesi’ndeki olaylar nasıl başladı? İşte o detaylar!
 
1. Gün:
- Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliği için afiş dağıtmak isteyen öğrencilere, BDP/PKK yandaşı 40-50 kişilik bir grup taş, sopa ve bıçaklarla saldırdı. Saldırıda 3 öğrenci yaralandı. Saldırgan grubun, afiş dağıtan öğrencilere “Buralar bizim, bizden izinsiz hiçbir şey yapamazsınız. Burada izni Rektörlük değil biz veririz” dedikleri ifade edildi.
 
Bu saldırıdan sonra Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerinin kendilerini savunmaları üzerine saldırgan BDP/PKK’lı grup polisin arkasına sığınarak Peygamber Sevdalısı gençlere taş atmaya devam etti. Polisin saldıran tarafa değil de saldırıya uğrayan öğrencilere sert müdahale etmesi dikkatlerden kaçmadı. Saldırıya uğrayan gençler “Hz. Muhammed’i (SAV) sevdiğimiz için bize saldırdılar” dediler.
 
BDP/PKK YANDAŞLARI KUTLU DOĞUM AFİŞLERİNİ PARÇALADI
Bu saldırıda yaralanan Bilge Gençlik Kulübü Başkanı İlyas Kaya yaptığı açıklamada, “Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi önünde afiş dağıtıyorduk. Kantinde bulunan ve BDP yandaşları olan DÜÖ-DER öğrencileri ‘Afiş dağıtamazsınız, burada etkinlik yapabilmeniz için bizden izin almanız gerekir’ dediler. Bizler de onlara gerekli izinleri rektörlükten aldığımızı söyledik.” dedi.
 
BDP’nin Kutlu Doğum hazımsızlığına anlam veremediklerini ifade eden Kaya, “Üniversite içerisine astığımız tüm afişler parçalanmıştı. BDP’li öğrenciler bize saldırmak için önceden hazırlık yapmıştı. Kutlu Doğum etkinliğinin yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlardı” şeklinde konuştu.
 
- Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR, PKK’li bir grup tarafından Kutlu Doğum afişi asan gençlere yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, tarafları sağduyuya davet etti.
2. Gün:
- BDP/PKK yandaşlarının tüm engelleme çabalarına rağmen Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesi Konferans Salonu’nda, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı “Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhit Öğretmeni Hz. Muhammed” konulu konferans yoğun bir katılımla gerçekleşti.
 
- Konferans başladıktan sonra toplanan BDP/PKK’lı yüzlerce kişi konferansın yapıldığı yere saldırmak istedi. Polisin engel olması üzerine yüzü maskeli ve içinde öğrenci olmayanların da bulunduğu BDP/PKK’lı grup tarlalardan konferans salonunun bulunduğu yere saldırmak istedi. Polis gaz bombası kullanarak saldırılara engel olmaya çalıştı. Konferansın yapıldığı salona yaklaşan gruba polis müdahale etti.
 
- Olayların yaşandığı DÜ’ye gelen BDP milletvekilleri provokatörlük yaparak olayları daha da kızıştırdı. BDP’li milletvekilleri ile tartışan polis amiri, BDP milletvekillerine ‘Siz provokatörlük yapıyorsunuz. Provokatörlük yapmayın.” dedi.
- Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen Kutlu Doğum programını engellemek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar kent merkezinden çok sayıda kişiyi Dicle Üniversitesi Kampüsüne ücretsiz taşıdı.
3. Gün:
-HÜDA PAR yetkilileri BDP milletvekilleriyle görüştü. BDP’li vekiller olayların tekrarlanmayacağını taahhüt etti.
-Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrenciler bu taahhüt sonrası Dicle Üniversitesi’ne giderek derslerine girdi.
-Dışarıda yeniden örgütlenen kalabalık BDP/PKK’lı grup Bilge Gençlik Kulübü üyelerinin dersten çıkmasını bekledi. Öğrencilerin dersten çıkmasıyla saldırgan grup harekete geçti.
-Grup sopa, taş, satır ve bıçaklarla, Peygamber Sevdalısı gençlere öldürmek kastıyla saldırdı. Yaşanan olaylarda Bilge Gençlik Kulübü üyesi olan gençlerden 2’si ağır 4 kişi yaralandı.
-Tüm bunlar yaşanırken polis olaylara seyirci kaldı.
-Yaralı gençler arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastane yolunda saldırıya uğrayan grup ve yaralı öğrenciler polis tarafından gözaltına alındı.
-Olayların büyümemesi için hastaneye gelen Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri kendi gönüllülerini evlerine gönderdi.
-Saldırgan grup bu sefer de dışarıdan gelen yandaşlarıyla beraber BDP’li milletvekilleri öncülüğünde hastaneye saldırmak istedi, ancak Polis engel oldu ve birçok kişiyi gözaltına aldı.
-Hastane önünde toplanan saldırgan grup adına açıklamalarda bulunan milletvekilleri polise seslenerek “Arkadaşlarımız serbest bırakılmazsa eylemlerimiz sürecek” tehdidinde bulundu.
-Kamuoyunun gözleri önünde açık bir şekilde provokasyon yapan milletvekilleri, basını bilgilendirme adına bağlandıkları televizyon programlarında saldırgan grubu savunarak saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Peygamber Sevdalısı gençleri suçlu göstermek suretiyle kamuoyunu yanlış bilgilendirdi.
 
4.Gün
- Peygamber Sevdalıları Platformu olayların büyümemesi için kendi gönüllülerine sükûnet çağrısı yaparak evlerine gönderdi.
- Buna karşılık BDP/PKK yandaşları Diyarbakır sokaklarında olay çıkarmaya devam etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir