• DOLAR 34.37
  • EURO 37.075
  • ALTIN 2971.612
  • ...
Tarihte Bugün: 4 Eylül!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

476: Batı Roma İmparatorluğu’nun son hükümdarı İtalya kralı tarafından tahttan indirilince, Batı Roma İmparatorluğu sona erdi. Allahu Teâlâ Âraf Suresi, 34’üncü ayette şöyle buyurmaktadır: “Her ümmet için bir ecel vardır. Onların ecelleri gelince, ne bir saat ertelenebilir ne de öne alınabilirler.

Yüce Allah’ın buyurduğu gibi hiçbir devlet ve ümmet baki değildir. Dolayısı ile gün gelecek, üzerine güneş batmayan imparatorluk olarak tabir edilen devletlerin üzerinde bulutlar belirecek, takdir edildiği gün de yok olmaya mahkûm olacaktır.

 

973: İslam bilgini, gökbilimci Birûni doğdu. Gökbilim, matematik, doğa bilimleri, coğrafya ve tarih alanındaki çalışmaları ve keşifleriyle tanınan, ilk eseri “Âsaru’l Bakiye” olan El-Birûni’nin yüz seksen civarında eseri vardır. 70 adet astronomi ve 20 adet de matematik kitabı bulunmaktadır. Tıp, biyoloji, bitkiler, madenler, hayvanlar ve yararlı otlar üzerinde bir dizin oluşturmuş ve bu alanlardaki fikirleri ve birçok buluşuyla ilmi gelişmeye önderlik etmiştir.

 

1682: İngiliz astronom Edmond Halley (Edmınd Halley), daha sonra kendi adı verilen kuyruklu yıldızı gördü. Halley kuyrukluyıldızı, her 75 veya 76 yılda bir görünen bir kuyruklu yıldızdır. Halley, yörüngesini insan ömrü içerisinde tamamlayan ve çıplak gözle görülebilen tek kısa periyotlu kuyrukluyıldızdır.

 

1886: Yaklaşık 30 yıl süren savaşlardan sonra, Apaçi lideri Geronimo (Ceronimo), Arizona’da teslim oldu. Son büyük beyaz adam ve Kızılderili savaşı sona erdi. Avrupalı beyazlara en büyük direnişi gösteren Amerikan Kızılderilileri arasında Apaçiler ilk sırayı alır. Son Apaçi lideri olan Geronimo (Ceronimo), çocukları ve kadınları acımasızca öldürmeye başlayan beyazlar karşısında halkına daha fazla zarar gelmesin diye direnişi bırakıp teslim olmuş ve işkenceyle öldürülmüştü.

 

1925: İstanbul Taksim’de yapılan bir baloya ilk defa Müslüman kadınlar katıldı. Böylece Türkiye’de Müslüman kadının yozlaştırılıp batı ahlaksızlığına sürüklenmesi süreci başlamış oldu.

 

1939: Tüm gıda maddelerine ihraç yasağı kondu. Bu dönemde zaten ihracat yapma durumunda olmayan Türkiye, İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla iyice gıda sıkıntısı çekmiş ve hatta ilerleyen dönemlerde kıtlıklar görülmüştür. İkinci Dünya Savaşı’na girmeyen Türkiye’nin bu yıllarda kıtlık yaşaması yönetim beceriksizliğinin ender örneklerinden biri olarak tanımlanmaktadır.

 

1981: MGK tarafından kabul edilen bir kanunla, gözaltı süresi 90 günden 45 güne indirildi. Gözaltı süreleri ile ilgili kanunlar çıkartılmışsa da Türkiye’de 2000’li yıllara kadar keyfi uygulamalar, işkenceler, gözaltında kayıplar ve öldürmeler devam etmiş; aylarca gözaltında tutmalar süregelmiştir. Çıkarılan kanunlar kâğıt üzerinde kalmış ve sayısız mağdur Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde, bu konuda açtıkları davaları kazanmıştır.

 

1999: Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, 28 Şubat Süreci’nin bitmediğini, gerekirse bin yıl süreceğini söyledi. 28 Şubat Postmodern Darbesi’ne dair, zanlıları arasında Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun da bulunduğu davalar açıldı. Ancak gerçek ve adil hesap ahirette olacaktır. 

 

2015: 100 bini aşkın Müslümanın yaşadığı hristiyan ülkesi Angola’da İslamiyet yasaklandı. Karara dünya kamuoyundan hiçbir tepki gelmedi. 100 bin hristiyanın yaşadığı bir İslam ülkesinde hristiyanlık yasaklansa kıyameti koparacak olan dünya basını, Angola için kör ve sağır kesildi.

 

2015: Bodrum’da mültecileri taşıyan tekne ve botun batması sonucu kıyıya vuran cansız bedeniyle gündeme gelen 2 yaşındaki Aylan Kurdi ile 3 yaşındaki Galip ve anne Zahin Kurdi’nin cenazeleri Suriye’nin Halep iline bağlı Kobani ilçesindeki Kobani Mezarlığı’nda toprağa verildi. Batı, yaşanan bu hadisede uzaktan naralar ve timsah gözyaşları döktü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir