• DOLAR 34.312
  • EURO 37.22
  • ALTIN 3018.549
  • ...
Eğitimci Sütçü: Okulların kapatılması en son başvurulacak yöntem olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okulların açılmasından yana olduklarını belirten Sütçü, diğer ülkelere göre salgın süresi içerisinde okulların en uzun kapalı kalan ülkelerden biri olduklarını ifade etti.

 

Sağlık noktasında tedbirlerin alınması gerektiğini ancak yaklaşık 26 milyon öğrencisiyle Türkiye’nin 100’ün üzerinde ülkenin nüfusundan daha fazla öğrenciye sahip olduklarını aktaran Sütçü, alınan tedbirlerde en son başvurulacak yöntemin okulların kapatılması olması gerektiğini kaydetti.

“Yüz yüze eğitim daha faydalı”

Yaklaşık iki yıllık süre içerisinde online eğitimin bağımlı bir neslin yetişmesine sebep olduğuna dikkat çeken Sütçü, “Online eğitiminin bu süreçte belki bir takım faydası oldu fakat online eğitim kaşıkla verdiyse kepçele aldı. Bunun yıkıcı etkilerini, özellikle öğrencilerin tablet ve telefonla saatlerce meşgul olması, bağımlı hale gelmelerinin neticelerini ve zararlarını ileriki süreçte bekli daha fazla hissedeceğiz. Bu yüzden yüz yüze eğitimin her zaman daha iyi ve faydalı olduğunu biliyoruz.” dedi.

“Uyum sürecine dikkat edilmeli”

Okulların kapatılmasının bir daha gündeme gelmemesi temennisinde bulunduklarını dile getiren Sütçü, önemli bazı tavsiyelerde bulundu:

“Okulların açılmasıyla beraber dikkat edilmesi gereken birçok husus var. Öncelikle öğrencilerin uyum sürecine çok dikkat edilmelidir. Nitekim öğrencilerimiz bu süreçte sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda zihinsel olarak ta ciddi bir kopuş yaşadılar. Dolayısıyla normal şartlarda birkaç hafta uyum süreci gerektirirken, yürütülecek uyum sürecinin çok ciddi bir şekilde planlanması gerekir. Nitekim Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda yürüttüğü çalışmalar var. İnşallah bu esas ve ilkelere dikkat edildiğinde bu süreç sıkıntısız bir şekilde atlatılacaktır.”

“Öğrenciler eğitim bombardımanına tabi tutulmamalı”

Öğretmenlerin öğrencilerle olumlu, yapıcı ve güzel bir iletişim dili kurmaları gerektiğini belirten Sütçü, “Özelliklede öğrencilerin bu bir buçuk yıllık süreçteki kaybını bir sene içerisinde telafi etmek adına yoğun bir tabiri caizse bombardımana tutmamalıdır. Elbette telafi adına bir şeyler yapılacak. Milli Eğitim tarafından ciddi bir seferberlikte ilan edildi ama özellikle öğrenciye çalışma sistemini öğretmeli.” diye konuştu.

“Okullarda temizlik ve hijyene dikkat edilmelidir”

Bu süreçte velileri en çok endişelendiren konularından bir diğerinin ise okullardaki temizlik ve hijyen konusu olduğuna işaret eden Sütçü, şunları söyledi:

“Okullarda temizlik ve hijyen şartlarına dikkat edilmelidir. Her okulun temizlik personel ihtiyacı bir öğretmen kadar önemlidir. Okulun kapasite ve ihtiyacına göre İŞKUR veya başka şekilde karşılanmalı ve okulların temizlik konusunda hiçbir eksiğinin olmaması gerekir. Öğrenciler derslere başladıktan sonra maske ve mesafe kurallarına dikkat etmelidirler. Öğretmenler bu konuda sık sık öğrencileri uyarmalı ve onları gözetim altında tutması gerekir.”

“Eğitimin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için işbirliği içerisinde hareket edilmeli”

Uyum problemi yaşayacak olanların sadece öğrenciler olmadığını dile getiren Sütçü, “Bir buçuk yıllık süreçte hem öğretmenler hem de veliler büyük kayıp yaşadı. Hiçbir şey olmamış gibi yeni bir sürece başlamak kolay değildir. Bu anlamda öğrenciler dışında öğretmenler ve velilere dönük de psikolojik danışmanlık ve uyum seminerleri düzenlenmelidir. Eğitimin sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için okul idaresi, rehberlik servisi, öğretmenler, veliler işbirliği içerisinde olmalıdır. Yeni eğitim öğretim yılının sıkıntısız bir şekilde yürümesi için bir bütün olarak çaba sarf edilmelidir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir