• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Bakan Yanık evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2019'da anne Hacire Akar'ın oğlu için HDP Diyarbakır il binası önünde başlatmış olduğu evlat nöbeti gün geçtikçe artarak 233'e ulaştı.

 

Başlatılan evlat nöbetinin üzerinden 732 gün geçmesine rağmen mücadelelerinden vazgeçmeyen aileleri 3'yıldönümlerinde başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık olmak üzere İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Diyarbakır Milletvekilleri, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu destek ziyaretinde bulundu.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, 3 Eylül 2019’dan bu yana PKK’ye katılımların minimuma indiğini belirterek "Diyarbakır anneleri nöbet tuttukları tarihten itibaren PKK örgütüne katılım sayısı 214’tür. 3 Eylül 2019 tarihi itibariyle annelerin nöbet tutmasıyla sadece ikna ile gelenlerin sayısı 652’dir. Allah’ın izniyle yok olmaya mahkûmlar. En kısa sürede bu iradeyle yok olacaklardır." dedi.

"Anne ve babaların burada verdiği mücadele son derecede anlamlıdır"

Diyarbakır annelerinin 2'nci yılını bitirip 3'cü yılına girmesiyle desteklemek için burada olduklarını belirten Yanık, "Kürtlerin hakları için ortaya çıktığını söyleyen ve son 35 yıldır aralıksız terör faaliyetlerini gerçekleştiren örgüt, insanları ve bebekleri katlederek bölge içerisindeki eylemlerine burada başladı. Buranın kendi halklarını savunduğunu iddia eden PKK; insanları kırarak, sindirerek, öldürerek, bölgeye gelen yatırımları engelleyerek, öğretmenleri asarak ve ambulansları kundaklayarak yol işçilerini katletti." ifadelerini kullandı.

Başlatılan evlat nöbetinin kendiliğinden ve sivil olmasıyla beraber tüm tehditlere rağmen merdivenlerde oturarak direnişe geçmelerinin çok kolay bir iş olmadığına dikkati çeken Yanık, "Bu anneler çocuklarını isteyerek mücadelelerine devam ettiler. Bu çok anlamlı bir mücadeledir. PKK tarafından kaçırılan çocuklar 15 yaş altıdır. Anne ve babaların burada verdiği mücadele son derecede önemli ve anlamlıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir