• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
`Akil İnsanlar` Hüda Par`ı Ziyaret Etti- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Akil İnsanlar Grubu`nun Güneydoğu Anadolu Bölgesi heyetinde bulunan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Avukat Kezban Hatemi, eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen, gazeteci Etyen Mahçupyan ve Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, ilk toplantısını Diyarbakır`da gerçekleştirdikten sonra Hür Dava Partisi`ni Diyarbakır il başkanlığında ziyaret etti.
 
Heyeti Hür Dava Partisi Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz ve parti yöneticileri karşıladı.
 
Heyet gündemde ki barış süreci ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.
 
Barış sürecinin şeffaf olması gerektiğini ifade eden Yılmaz, " Kürtlerin siyasal, kültürel ve ekonomik haklarının alınması için bütün siyasi partiler, hareketler ve sivil toplum kuruluşları muhatap alınmalıdır. Aksi takdirde süreç sıkıntılı olacaktır" dedi.
 
Kürtlerin ilk önce kendi aralarında barışı sağlaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, " Devlet ile yapılacak barış eksik ve sorunlu olur. Ayrıca Kürtlerin haklarının yalnız PKK eksenli olmaması gerekir. Süreci olumlu buluyoruz silah ve şiddet son bulusun" şeklinde ifade etti.
 
Akil insanlar heyeti ise yaptıkları tüm görüşmeleri raporlaştırıp hükümete sunacaklarını ifade ettiler.
 
Ziyaret sonrası Heyete, HÜDA PAR parti programından oluşan kitapçıkların hediye edilmesinin ardından, heyet HÜDA PAR` dan ayrıldı. (M.Sait Adiyaman, Fikret Kavgalı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir