• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Aile Hekimliği yüzünden mağdur olduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu, yazılı basın açıklaması yaparak Sağlık Bakanlığı`nın 2010 yılında Batman`da uygulamış olduğu Aile Hekimliğinden dolayı mağdur olduklarını ifade ederek halka bilimsel sağlık hizmeti veremez hale getirildiklerini söyledi.


Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Aile hekimliği uygulaması ile birlikte mevcut sağlık ocakları Aile Sağlığı Merkezi adını alarak biz Aile Hekimlerine kiralanırken, hekim ve yardımcı sağlık personeli sözleşmeli statüye geçirilerek iş güvenceleri de ellerinden alınmış oldu. Yine her geçen gün Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yeni uygulama yönetmelikleri ve genelgelerle hekimler, omuzlarına yüklenmeye çalışılan angarya iş yükleri ve meslekleri dışında uğraşmak zorunda bırakıldıkları birçok başka konu dolayısıyla mesleklerini icra edemez hale getirildiler" denildi.


Aile hekimleri günlük 8 saat mesai esasına göre çalıştığı vurgulanan açıklamada, "ÖBS ile yaşamının geri kalan diğer anları da bir esnek çalıştırma mantığı ile gasp edilmiş olmaktadır. Oysa bu iş çok daha uygun bir planlama ile donanımlı ve 7/24 esası ile çalışan birimlerce ambulans ve sağlık ekibi marifeti ile yapılabilinirdi. Mesai saatleri dışında ve angarya iş yükü olarak Aile hekimleri ve Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerine tutturulmaya çalışılan bu nöbetlerle ilgili meslektaşlarımızın ciddi kaygıları bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.


Aile hekimleri olarak, performans kaygısı ve angarya işler yüzünden halka bilimsel sağlık hizmeti veremez hale getirildiklerine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizleri reçete memuruna dönüştüren sağlıkta dönüşüm programı mesleki bağımsızlık ve saygınlığımızı yok etti. Hastalarımızı müşterileştirerek piyasanın oyuncağı haline getirdi. Toplumun sağlık bilinci ile oynanarak, halk uluslararası tekellerin oyuncağı haline getirildi. Azdırılmış sağlık talebi yüzünden şiddete uğruyoruz, sahipsiz ve korumasızız hükümetin herkese paran kadar sağlık anlayışı bize şiddet olarak dönüyor. Can, iş, gelecek ve ücret güvencemiz yok. Bu her yönü ile sıkıntılı sağlık ortamında 17 Nisan`da Dr. Ersin Arslan`ın bir hasta yakını tarafından katledildiği günde tüm meslektaşlarımız ve diğer sağlık çalışanları ile beraber iş bırakacağımızı yani acil haller dışında sağlık hizmeti üretmeyeceğiz." (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir