• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı, Oto Galericiler Sitesi esnafını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oto Galericiler Sitesi esnafının yaşadığı sorun ve problemleri dinleyen Kavaklı, ziyaretin ardından yaptığı konuşmada, sitenin yeterince hizmet görmediğine dikkat çekti.

Sitenin sağlık, noter ve kargo hizmeti başta olmak üzere farklı sorun ve sıkıntılarının olduğunu kaydeden Kavaklı, esnafın yaşadığı bu sorunların çözümüne yönelik ilgili kurum ve kuruluşlardan beklentilerinin olduğunu söyledi.

"Şehrin tanıtım yüzü olan Oto Galericiler Sitesi gerekli hizmeti görmeli"

Oto Galericiler Sitesinin sorunlarını aktaran Kavaklı, "Oto Galericiler Sitesi hem il içinden hem de il dışından araç almak isteyen onlarca vatandaşımızı gün içerisinde ağırlamaktadır. Bu anlamda şehrimizin tanıtım yüzü olma özelliği de taşıyan Oto Galericiler Sitesi gerekli hizmeti görmelidir. Site girişinde yol çalışması yapılmış ve giriş tahrip edilmiştir. Site esnafı bu durumdan ciddi şekilde rahatsızdır. Şantiyeyi andıran bu görüntülerin bir an önce giderilmesi gerekir." dedi.

"Noter konusu Elazığ'da ciddi problem haline gelmiştir"

Noter, sağlık hizmetleri ve kargo hizmetleri için sitede yer ayrıldığını ancak bu tür hizmetlerin hep ertelendiğini aktaran Kavaklı, sitenin işlerliği için önemli olan bu kurumların faaliyete geçerek hizmet vermeye başlamasıyla site esnafının büyük oranda rahatlayacağını kaydetti.

"Noter konusu ilimizde ciddi problem haline gelmeye başlamıştır." diyen Kavaklı, "Özellikle satış işlemleri için notere ihtiyaç duyan oto alım-satım sektörünün esnafı ve müşterisi için noter çok büyük önem arzediyor. Saatlerce satış işlemleri için noterde sıra beklemek ve özellikle il dışından gelen müşteriler için işlem sürelerinin uzamasından dolayı farklı sıkıntılar yaşanabiliyor. Galericiler sitesinde bir noterin açılması ihtiyaç olup sorunları önemli oranda çözecektir." şeklinde konuştu.

"İşlemlerin hızlı yürütülmesi için sitede bir kargo hizmetinin olması kaçınılmazdır"

Esnafın, satış öncesi ve sonrası gerekli olan belge ve evrakı müşterilerine zamanında ulaştırmak için kargo hizmetine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Kavaklı, sitede geçmişte gezici kargo hizmetinin verildiğini ancak bu gezici kargonun gerek hizmet bedelinin yüksek olması gerekse ağır işlemesi nedeniyle rağbet görmediğini aktardı.

İşlemlerin hızlı yürütülebilmesi için kargo hizmetinin site için elzem olduğuna vurgu yapan Kavaklı şöyle konuştu:

"Esnaf site içerisinde kargo şubesine ciddi ihtiyaç olduğuna ve bunun daha ekonomik olacağına inanıyor ve söylüyor. Kargo hizmeti için tahsis edilen mekânda PTT kargo şubesi açılarak bu ihtiyaç giderilmelidir."  

"Yetkililer sitenin sorunlarının çözümü için harekete geçmeli"

Sitede sıklıkla su ve elektrik kesintilerinin de yaşandığına değinen Kavaklı, sitenin su, elektrik ve diğer altyapı sıkıntılarının bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kavaklı, "İkinci el araç alım-satımı kendi içerisinde stresli bir iş grubudur. İkinci El Oto Galericiler Sitesi esnafımızın zaruri ihtiyaçlarını ertelemek ve çözümsüz bırakmak, omuzlarına ayrı bir yük yüklemektedir. Dile getirdiğimiz sorun, sıkıntı ve ihtiyaçların yerinde tespit edilip giderilmesi için ilgili makamlara çağrıda bulunuyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir