• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Kentsel dönüşümde anlaşma sağlanan hak sahiplerine anahtarları teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Dicle ve Feritköşk Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nde anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Ali Emri Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Diyarbakır merkezde, farklı ilçelerde ve mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattığını söyledi.

Fiskaya, Dicle ve Ferit Köşk mahallelerinin 2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildiğini belirten Karaloğlu, yine hak sahipliği ve gayrimenkul değerleme çalışmalarının da bakanlık tarafından yapıldığını ifade etti.

"Fiskaya'nın yeşilini Hevsel’in yeşiliyle buluşturacağız"

Son dönemde meydana gelen büyük afetlerden ötürü iş yükü artan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetki devrini Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığını ve bundan sonra kentsel dönüşümde görüşme ve anlaşmaları Büyükşehir Belediyesinin sürdüreceğini ifade eden Karaloğlu, "İşte bugün Dicle Mahallesi’nin birinci bölge olarak adlandırılan bölümünde hak sahiplerimizle 15 Temmuz itibari ile başlamış olduğumuz görüşmeler neticesinde sözleşme imzaladığımız ve oturmaya hazır TOKİ tarafından yapılan konutların anahtar teslimini yapacağız." dedi.

Birinci etap tamamlandığında dönüşen bölümü tamamen yeşil alan olarak değerlendireceklerinin altını çizen Karaloğlu, "2-3-4'üncü etap yeşil alan, 5'inci etapta konutlarımız olacak. Diyarbakır'ın yenilediğimiz Fiskaya Şelalesi ve seyir terasından aşağıya baktığımızda Fiskaya'nın yeşilini Hevsel’in yeşiliyle buluştuğu muhteşem bir manzarayı ortaya çıkarmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Kentte, başka ilçe ve mahallelerde de kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu aktaran Karaloğlu, Bağlar ilçesi Kaynartepe’de kentsel dönüşümle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölgeyi riskli alan ilan ettiğini, şu an alanda hak sahipliği, gayrimenkul ve vatandaşlarla anlaşma tutanakları imzalama çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Diğer ilçelerde de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Peyas Mahallesi’nin dönüşüm planları bitirildiğini aktaran Karaloğlu, "İnşallah yakın bir zamanda riskli alan ilanı yapıldıktan sonra Peyas'taki çalışmalarımız da başlayacak. Şilbe’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hak sahipliği ve gayrimenkul değerleme çalışmaları devam ediyor." şeklinde konuştu.

Dünya kültür miras listesine giren Diyarbakır Surları’yla ilgili restorasyon çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü hatırlatan Karaloğlu, Urfakapı’dan Yedikardeş burcuna kadar, 6 burcu içine alan ve Surlar’ın iyileştirmesini kapsayan çalışmanın çok güzel görüntüleri ortaya çıkardığını, Keçi Burcu ve çevresindeki çalışmaların tamamlanmasıyla Diyarbakır’ın en güzel açık hava sanat alanına dönüştüğünü dile getirdi.

Dağkapı Meydanı’nda 1,2,5,7 ve 8 nolu burçlarda çalışmaların başladığını aktaran Karaloğlu, "5 bin 200 metre uzunluğundaki Surlar’ın kalan kısmı ile ilgili bir hazırlığımız var. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla bundan sonra Surlar’ın kalan kısmının restorasyonu ile ilgili önümüzdeki günlerde bir çalışmamız olacak. Kısa bir süre içerisinde Surlar’ın tamamını restore edip gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakacağız." diye belirtti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir