• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
PKK/ BDP Provokatörleri İslami Derneğe Bomba Attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde İslami faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yusufi-Der``in bina girişine akşam saat 20.30`da kimliği belirsiz 3 PKK/BDP provokatörü tarafından ses bombası atıldı. Atılan bombadan ölen ve yaralanan olmadı. Saldırganlar gecenin karanlığından faydalanarak, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdiler.
 
Saldırıdan hemen sonra çok sayıda dernek üye ve gönüllüsü dernek binasına akın etti. Menfur saldırı ile ilgili olarak Yusufi Der binasının önünde bir basın açılaması yapan dernek yetkililerinden Ali Durgunsu, "İnsanlığa hizmet için açılan ve çevresine iyilikten başka bir şey yaymayan derneğimize yapılan bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz. Peygamber Sevdalısı olarak bu saldırının Peygamber sevdasına ve Peygamber sevdalılarına bir saldırı olduğunu biliyoruz" dedi.
 
Bu tür alçakça saldırı ve düşmanlıkların şimdiye kadar kimseye bir fayda vermediği gibi bundan sonra da fayda vermeyeceğini dile getiren Durgunsu, "Biz bu saldırıyı İslam`a ve Kur`an`a yapılmış bir saldırı olarak telaki ediyoruz. Çünkü bu İslami derneğimiz sadece İslam`a ve insanlığa hizmet etmek için kurulmuş bir dernektir. Dolaysıyla bu akşam yapılan bu saldırıyı tüm üyelerimizle gönüllerimizle kınıyor, lanetliyor ve bu saldırıyı yapanların insanlıktan nasibini almayan kişiler olduğunu Müslüman halkımıza duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Durgunsu son olarak bu tür saldırıların kendilerini hiçbir zaman hizmet etmekten alıkoyamayacağına vurgu yaparak,"Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyelerine saldırı yapanlar ile bu saldırıyı yapanlar aynı mihraktan aynı kinden beslenen kişilerdir" şeklinde açıklamalarda bulundu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir