• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Ölümün kıyısından camiye uzanan bir hikaye…  UYUŞTURUCUDAN   NAMAZ İLE KURTULDUM !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğruhaber / Mehmet Tahir Özsoy

Bağımlılık yapan maddeler belli bir süre kullanıldığında beyin hücrelerini dönüştürerek doğru ile yanlışı ayırt edemeyecek hale getirmektedir. Bağımlı hale gelen kişi, zararlarını gördükten sonra bunu bırakmak istese de bağımlı hale gelen beyin kullanmaya devam etmesini ister. Ve bu istek gün geçtikçe artarak devam eder. Bağımlı kişiyi ölüme her gün biraz daha yaklaştıran bu istek, mezarda sona erer. Ancak kimilerinin hikâyesi böyle sona ermez. Bunlardan biri Bağlantısız Hayat Derneği aracılığıyla ulaştığımız E.Y.. Ölümün kıyısında yürürken namaz ve dua ile Allah’a yakaran E.Y. tövbe ederek bu bataklıktan kurtuldu.

‘BİR KEZ DENEMEKLE BİR ŞEY OLMAZ’ DEMEYİN!

‘Bir kez denemekle bir şey olmaz’ diyerek uyuşturucuya başladığını belirten E.Y., “Uyuşturucuya başlarken arkadaşların tavsiyesiyle bir kere deneyeyim diye başladım. Başladıktan sonra tabi bunun güzel bir şey olduğu yanılgısına kapılıyorsun. Bir daha bırakamıyorsun. Madden ve manen yavaş yavaş uyuşturucuya yönelmeye başlıyorsun. Ve ben ortalama 5-6 yıl devamlı uyuşturucunun peşinde koşan birisi oldum. Bu süreçte hem çalışıyordum, hem de gece uyuşturucu kullanıyordum. Bir ara bir baktım çalıştığım saatlerde de gizli gizli içmeye başlamışım. İçmediğim zaman çalışamıyordum.” şeklinde konuştu.

“UZUN BİR ZAMAN KENDİMLE BÜYÜK MÜCADELELER VERDİM”

Kendi içinde yaşadığı büyük mücadeleye değinen E.Y., “Uyuşturucu hem aile içerisinde hem de arkadaş ortamında kişiliği zayıflatıyor. Öyle bir dereceye geldim ki; Gece eve gidiyorum uyuşturucu, gündüz işe gidiyorum uyuşturucu. Hem madden, hem manen çok çökertmeye başlamıştı. Bazı günler gecede 15-20 bin lira para harcıyordum. Tabi zamanla baktım ki uyuşturucu gerçekten kişilik seviyemi aşağı düşürüyor. Düştüğüm duruma bakarak böyle bir şeyi hak etmediğimi düşünmeye başladım. Uzun bir zaman kendimle büyük mücadeleler verdim. Nasıl kurtulacağım? Nasıl yapacağım? Şehir mi değiştireyim? Kendi içimde mücadeleye başladım. Tabi bu mücadele sonunda Allah’a ve namaza yönelmeye başladım. Namaz kılarak tövbe ettim.” dedi.

“BAĞIMLI OLDUĞUM HER ŞEYDEN ALLAH’A YÖNELEREK KURTULDUM”

“Hayatımda bağımlı olduğum her şeyden Allah’a yönelerek kurtuldum.” diyen E.Y. şöyle devam etti: “Sigara dahil her şeyi bir kenara attım. Ve bunlarla savaşmaya başladım. Bu sayede namazın ne kadar güzel bir şey olduğunu, ne kadar büyük bir şey olduğunu çok iyi yaşayarak öğrenenlerdenim. Allah’a şükür. Artık duam; Rabbim namazdan ayırmasın. Namaz beni bütün kötülüklerden uzaklaştırdı. Madden ve manen yavaş yavaş her şeyim, hayatım güzel ve düzenli olmaya başladı. Tabi ben en az 30 yıllık sigara içicisiydim. Artık nefes almanın ne kadar güzel bir şey olduğunu görmeye başladım. Ben sigarasız bir hayatı çocukluğumdan beri görmemiştim. Şimdi onunla da tanışmış oldum. Bütün herkese de bunu tavsiye ederim. Annelerin, babaların çocuklarını ve onların arkadaşlarını takip etmesi, gençlerin de arkadaş seçerken seçici olmasını öneriyorum. Hayatlarında sigara dahil ‘ben bunu bir kere deneyeyim’ diye kimseye uymasınlar.”

“UYUŞTURUCUYLA İLGİLİ HER ŞEYİ HAYATIMDAN SİLİP ATTIM”

Kendisine uyuşturucuyu hatırlatan her şeyden uzak durduğunun altını çizen E.Y., “Bu süreçte şunu fark ettim: uyuşturucudan kurtulma ve kurtarma mücadelemde uyuşturucu kullanan arkadaşlarımın yanına gittiğimde yeniden buna bulaştığım için, uyuşturucu kullanan bütün arkadaşlarımdan uzak durmaya başladım. Numaralarını bile telefonumdan sildim. Kendilerine de yüzlerine karşı benimle bir daha görüşmemelerini söyledim. Uyuşturucuyu hem satan, hem de içenlerle bütün arkadaşlıklarımı bitirdim. Bunlarla dost, arkadaşlık kesinlikle bitti. Bitmediği sürece uyuşturucu kullanımı da bitmiyor. Yani ‘tamamen bitirdim diyorsun’ gidiyorsun o arkadaşla muhabbet, uyuşturucu, bir bakıyorum yine uyuşturucu almışım. Ben 1 buçuk 2 yıldır uzağım; hem içenden, hem satandan, hem uyuşturucudan. Bunun muhabbetini bu kadar süredir ilk defa sizinle yapıyorum. Hayatımdan silip attım bununla alakalı her şeyi.” cümlelerini kullandı.

“ANNE BABALARIN ÇOCUKLARINI YAKINDAN TAKİP ETMELERİ GEREKİYOR”

Uyuşturucu ile mücadelede anne babalara çok iş düştüğünü ifade eden E.Y., “Uyuşturucu satıcılarına, uyuşturucu üreticilerine daha büyük operasyonlar yapılması gerekiyor ama anne babalara da çok iş düşüyor. Çocuklarının arkadaşlarını tanımaları lazım. Çok dikkat etmeleri lazım. Evde takip etmeleri lazım. Çocuklarının davranışları değişiyor mu buna dikkat etmeleri gerekiyor. Bağımlı olan bir insan paraya çok düşkün olur… Anne babaların hem madden, hem manen çocuklarının her şeyini yakından takip etmeleri gerekiyor.  Çocukların da bu belaya bulaşmamaları için arkadaşlarını iyi seçmeleri gerekir.” Diye konuştu.

“NAMAZ BENİ KURTARDI”

Uyuşturucuyu bırakma sürecinde maneviyatın öneminin altını çizen E.Y., son olarak şunları kaydetti: “Hastanede yatan arkadaşlar ne kadar başarılı olabiliyor bilemiyorum ama uyuşturucuyu bırakmada maneviyat çok önemli. Ben Allah’a yöneldim. Namazın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrenenlerdenim. Namaz beni kurtardı. Maneviyat beni kurtardı. Allah bu belaya bulaşmış herkesin yardımcısı olsun. Ben uyuşturucu kullanırken yani 1 buçuk 2 yıl önce o karanlık çukurun dibindeydim. O kadar çok içiyordum ki; ölmek üzereydim. Her gün Allah’a dua ederek; ‘Beni kurtar!’ diyordum. Allah da duamı kabul etti. Beni namazla beraber kurtardı şükürler olsun.”

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir