• DOLAR 32.386
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2408.8
  • ...
7. Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali başvuruları başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de ve dünyada Hz. Muhammed’e (sav) ithafen düzenlenen ilk festival olan Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali'nin bu yıl 7'incisi düzenleniyor. Kısa film festivaline başvuralar başladı.

Siyer Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye’de ve dünyada Hz. Muhammed’e (sav) ithafen düzenlenen ilk festival olan Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali 7. senesinde endüstriyel yeni bölümü SON TASLAK ile sinemaya katkısını artırmaya devam ediyor. İlk defa bu sene gerçekleşecek Son Taslak bölümü, kısa film alanındaki yönetmen ve yapımcıları Türkiye ve dünya sinemasının endüstri profesyonelleri ve festivalleri ile buluşturmak ve projelere yapım aşamasında destek olmayı amaçlıyor.

Geçmiş senelerde Nacer Khemir, Shems Friedlander, Ahmed Mahfouz Nouh, Ovidio Abdullatif Salazar, Salim Ahamed, Emad Burnat, Rabia Christine Brodbeck gibi sinemaya önemli katkılarda bulunmuş isimler festivalimize konuk oldu. Bu senede festival olarak sürpriz konukları kısa film yapımcıları ve izleyicileriyle buluşturmak için çok heyecanlıyız." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamanın devamında, "Toplam 300.000 TL ödülün dağıtılacağı festivalin yarışma bölümünde kazanan filmlere toplam 100.000 TL ödül verilecek. Proje Geliştirme Desteği ve Kısa Film Yapım Desteği kategorilerinde başvuruların yapılacağı Son Taslak Endüstri Bölümünde de toplam 200.000 TL ödül verilecek. Tür sınırlaması olmadan tüm projelerin başvurabileceği kategorilerde filmlerin ya da projelerin Hz. Muhammed (sav)’nin hayatı ve ahlakına atıf ve/ veya günümüzde Müslüman olmanın sorumluluğuna dair bir konuya referans içermesi için yeterli. Festivalimize katılımlarını bekliyoruz!" denildi. 

Başvuru yapmak için buraya tıklayınız.

Başvuru ve detaylı bilgi için:

Son Taslak başvuru ve diğer sorularınız için: sontaslak@aruffest.com

Film başvurusu ve diğer sorularınız için: info@alemlererahmetfilm.com

https://www.alemlererahmetfilm.com/

Adres: Siyer Vakfı Nişanca Mah. Zekai Dede Sok. No 22 Eyüpsultan / İstanbul

Bu haberler de ilginizi çekebilir