• DOLAR 32.261
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2464.748
  • ...
Kabil'de 6. patlama! ABD: Taliban ile görüşüyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

En az 60 kişinin hayatını kaybettiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de 6. patlama meydana geldi. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bombalı saldırılar dışındaki patlamalar için, "ABD güçlerinin havaalanı içinde kendi ekipmanlarını imha ettiğini" duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Afganistan'da Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının yakınlarında düzenlenen  saldırıda 12 ABD askerinin öldürüldüğünü, 15 askerin ise yaralandığını bildirdi. 

DEAŞ'ın bu tür saldırıları devam ettirme konusunda istekli olduğunu düşündüklerini ve ona göre tedbir aldıklarını kaydeden McKenzie, havaalanının dışında güvenliği sağlayan Taliban ile de görüştüklerini söyledi.

McKenzie, Taliban'la 14 Ağustos'tan beri istihbarat paylaşımı yaptıklarına işaret ederek, "Aslında bazı saldırı hazırlıklarının da onlar tarafından akim bırakıldığına inanıyoruz." dedi.

Taliban'ın bu saldırılara izin verdiğine ilişkin bir soruya McKenzie, "Bunun olmasına izin verdiklerine dair beni ikna edecek bir şey yok" yanıtını verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri