• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Afganistan'ın başkenti Kabil'de üçüncü patlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'ndaki tahliye operasyonları devam ederken peş peşe iki patlama meydana gelmişti. İntihar saldırısında aralarında çocukların da olduğu 40 kişi yaşamını yitirmişti.

ŞİDDETLİ BİR PATLAMA DAHA MEYDANA GELDİ
Bu saldırıların ardından Kabil'de de şiddetli patlama meydana geldi. Olayla ilgili herhangi bir can kaybı veya yaralı olup olmadığı bilinmiyor.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ
Politico'nun ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre; ölü sayısının artmasından endişe edilen intihar saldırısını DAEŞ üstlendi.

SALDIRI TEHDİDİ UYARISI YAPILMIŞTI
Kabil Havalimanı, Taliban'ın kontrolü devralmasının ardından ülkeden tahliye edilenlerin akınına uğramıştı. Ülkelerin tahliye operasyonları havaalanından kalkan uçaklarla gerçekleşiyordu. Öte yandan Batılı ülkelerin büyükelçilikleri bugün olası bir DEAŞ saldırısına dair istihbarat alındığını açıklamış, vatandaşlarından havalimanından uzak durmalarını istemişti. İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin "terör saldırısı" tehdidi bulunduğunu açıklamasının ardından, Kanada, Belçika, Hollanda ve Danimarka tahliye uçuşlarına son vermişti.

MSB: BİRLİĞİMİZDE ZAYİAT YOKTUR
Saldırı sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan da ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." denildi.

TALİBAN: EN AZ 40 KİŞİ ÖLDÜ
Al-Jazeera ise Taliban'a dayandırdığı haberinde, patlamada aralarında çocukların olduğu en az 40 kişinin öldüğünü, 60'dan fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

TALİBAN: SALDIRIYI KINIYORUZ
Taliban'dan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Bu saldırıyı kınıyoruz. Masum insanları hedef alan saldırıları tüm dünya kınamalı" denildi.

KAYNAK; SON DAKİKA

Bu haberler de ilginizi çekebilir