• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
UKOME İBB'nin "yeni taksi" talebini 8’inci kez reddetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, kurumsallaşmanın ve yeni taksi sisteminin kaliteyi, denetimi artıracağını belirterek, konuyu Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) ve İstanbul’un gündemine taşımaya devam edeceklerini söyledi.

Yenikapı Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen UKOME toplantısında, İBB'nin "taksi taşımacılığının düzenlenmesine yönelik bin adet yeni taksi" teklifi ele alındı. 

"İstanbul'a kaliteli, kontrol edilebilir bir taksi sistemi getirmek istiyoruz"

İstanbul’a kaliteli, kontrol edilebilir bir taksi sistemi getirmek istediklerini belirten İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, "Bu masada İstanbul’daki taksilerin kalitesinden memnun olan var mı? Yeni taksilerden çıkarınız mı var dediniz. İstanbul halkına en kaliteli hizmeti vermek bizim en büyük çıkarımız. İstanbul’a kaliteli, kontrol edilebilir bir taksi sistemi getirmek istiyoruz. Bunun yolu da kurumsallaşmaktan geçiyor. Dünyadaki iyi örneklerde olduğu gibi bireysel işletmecilerin olduğu ülkelerde kurumsallaşma olunca taksi hizmeti düzeliyor." diye konuştu.

İTaksi İBB meclisinden onay bekliyor

İstanbul’da taksilerin yüzde 85'inde İBB’nin ücretsiz olarak kurduğu İTaksi aplikasyonunun bulunduğunu, bu nedenle taksilerin teknoloji sorunun da olmadığını vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

İTaksi aplikasyonu tüm taksilerde zorunlu olarak bulanacak. Bu yöntemin İstanbul’daki taksilerin kalitesini yükseltecek. Aplikasyonun tarifelerini belirlemek için Şubat 2021’de İBB Meclisi’ne sunduk, ancak çoğunluk oyuyla reddedildi. Konuyu İBB Meclisi’ne tekrar sunduk. Rapor İBB Meclisi komisyonlarında 6 aydır bekletiliyor. Onay alındığında İTaksi uygulaması; taksilerin kullandığı diğer aplikasyonların üzerinde güzergâh ve ücret gibi verileri kontrol eden bir denetim mekanizması haline gelecek ama maalesef buna izin verilmiyor.

Yapılan değerlendirmelerin ardından İBB'nin bin yeni taksi teklifi 16'ya 11 oy oranıyla 8'inci kez reddedildi.

Oylamanın ardından söz alan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, taksi hizmeti konusundaki sıkıntı ve şikâyetleri dikkate alarak, yeni taksi sistemini savunmaktan vazgeçmeyeceklerini, İstanbul için büyük ihtiyaç konuyu UKOME’nin gündemine getirmeye, talep ve şikâyetlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir