• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Taliban'dan Afganistan Milli Kritiket Takımı'na ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFGANİSTAN
Enes Hakkini ve yanındaki Taliban heyeti Kabil'de bir araya geldiği milli takım ile gelecekteki programlar, takımın atletik performansını ve seviyesini iyileştirmenin yolları hakkında konuştular.

Toplantıyı eski Afganistan milli takımı kriket oyuncusu Abdullah Mazari organize etti. Heyet Afganistan Kriket Kurulu Federasyonu'nda bir araya geldi.

Taliban heyeti ile Kriket Federasyonu konferans salonunda bir araya gelen sporcular ve  Afganistan Milli Kritiket Takımı Başkanı Hamid Şinvari sporun hayranlarına ülkede devam eden siyasi kargaşanın ortasında kriketin acı çekmeyeceğine dair güvence verilmesini istedi.

Taliban ve Hamid Şinvari tarafından yapılan ortak açıklamada kriket sporcularına ve ligine bir zarar gelmeyeceği konusunda anlaştıklarını bildirdiler.

Taliban'ın ülkeye hakim olma süreci

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair bir hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeyi, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil çevresini kuşatan Taliban, kenar mahalleleri almaya başlarken hükümete yönetimi ve başkenti barışçıl şekilde devir çağrıları yaptı.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani akşam saatlerine doğru ülkeyi terk ederek Tacikistan'a kaçtı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, hükümet güçlerinin başkent Kabil'den ayrılması nedeniyle kentin ve kamu binalarının kontrolünü almaya başladıklarını açıkladı.

Taliban, Kabil'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan açıklamada bulunarak başkent ve ülkeye hakim olduğunu ilan etti.

Kaynak; Ortadoğu haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir