• DOLAR 32.498
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2404.203
  • ...
Pamukkale Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pamukkale Belediyesi tarafından Denizli Atatürk Stadı'nda bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kuralları gereği ateş ölçümü ve HES kodu kontrolü sonrası alana alındı.

Kayıt yaptırıp güreş öncesi hazırlıklarını tamamlayan pehlivanlar, yağlanarak er meydanına çıktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki eşliğinde, başpehlivanlar Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Osman Aynur, Recep Kara, Mehmet Yeşil, Şaban Yılmaz ve Fatih Atlı güreşseverleri selamladı.

42'si başpehlivan 517 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen güreşlerde sporcular, minik 1, minik 2, minik 3, teşvik, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde mücadele etti.

- Ali Gürbüz başpehlivan oldu

Başpehlivanlık mücadelesinde yarı finalde Ali Gürbüz, Cengizhan Şimşek ile İsmail Balaban da Mustafa Batu ile eşleşti.

Yarı finalde rakiplerini yenen İsmail Balaban ve Ali Gürbüz finalde karşı karşıya geldi. Balaban ve Gürbüz'ün er meydanındaki güreşi, seyirciler tarafından heyecanla izlendi. Kıyasıya mücadelede Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Gürbüz'e altın kemerini Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim takdim etti.
İkincilik kürsüne İsmail Balaban, üçüncülük kürsüsüne ise Cengizhan Şimşek ve Mustafa Batu çıktı.

Güreş ağalığını 220 bin liralık teklifle kazanan ve Pamukkale Yağlı Güreşleri kurucu ağası olan Yavuz Cinkaya'ya Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, teşekkür ederek ağalık kupası takdim etti.

Güreşleri, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda güreşsever izledi.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir