• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
HÜDA PAR`dan Provokasyon Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR, PKK`li bir grup tarafından kutlu doğum afişi asan gençlere yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, provokasyon uyarısında bulundu.
 
Dicle Üniversitesi kampüs alanı içerisinde Bilge Gençlik Kulübü tarafından organize edilen "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhid Öğretmeni Hz. Muhammed (sav)" konulu konferansın afişini ve el broşürlerini dağıtan Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilere PKK`li bir grup öğrenci tarafından saldırıda bulunulduğu hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"PKK`li grup üniversitede kendilerinden habersiz hiçbir etkinliğin düzenlenemeyeceğini, üniversitede yapılacak etkinlikler için rektörlükten değil kendilerinden izin alınması gerektiğini söyleyerek afiş ve broşürleri yırtıp bunları dağıtan öğrencileri darp etmişlerdir.
 
Üniversite ortamı; özgür düşüncenin hakim olması gerektiği, fikirlerin özgürce tartışılıp ifade edildiği ve fikirsel mücadelenin verildiği alanlardır. Farklı düşüncelere tahammülsüzlüğün bir göstergesi olan etkinlik yaptırmamak, afiş asıp broşür dağıtanlara saldırmak kabul edilemez davranışlardır. Bu tip tahammülsüz davranışlar içinde bulunan kişileri farklı düşüncelere saygı göstermeye, provokatif eylemlerde bulunmamaya ve tarafları sağduyulu davranmaya davet ediyoruz."
 
Açıklamada son olarak, "HÜDA PAR olarak ülkede çatışma isteyen derin yapıların amacına hizmet edecek çatışma ortamından uzak durulmasını ve herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesini özellikle tavsiye ediyoruz" denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir