• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya Valisi Baruş: Vaka ve entübe hasta sayılarının artması bizi endişeye sevk ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda 16-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Malatya’da ödüllü 'Aşını ol' kampanyası başlatıldı.

Hürriyet parkında düzenlenen programa Vali Aydın Baruş ile İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli katıldı.

"Salgın ilimizde ciddi bir yükselişte entübe olan hasta sayımızın da artması bizi endişeye sevk ediyor"

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Aydın Baruş, başlattıkları kampanyanın amacının özellikle gençlerde aşılama bilincini artırmak, farkındalık oluşturmak ve gençlerin aşıya olan ilgisini yükseltmek olduğunu kaydetti.

Baruş, "Çünkü buna ihtiyacımız var. Covid-19 salgını ile çok uzun süreden beridir mücadele ediyoruz. Bu mücadele sonucunda vatandaşlarımızın fedakarlıkları ile kurallara uymaları ile birlikte belli bir oranda başarı elde ettik. Bu arada çok sayıda vatandaşımız hastaneye düştü, hayatını kaybetti. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Ancak şu aralar yine salgın, ilimizde de ciddi bir yükselişte. Risk oranımız yükseldi, bulaşıcılık açısından. Dolayısı ile hastaneye düşen insan sayımızın da artması, entübe olan hasta sayımızın da artması bizi endişeye sevk ediyor." dedi.

"Aşı olma bilincini toplumumuzda artırmak zorundayız"

Salgınla baş etmenin en önemli yollarının maske, mesafe, temizlik olduğunu anımsatan Baruş, hastalıktan korunmanın, hastaneye düşmekten korunmanın yegâne yolununşu anda aşı olarak gözüktüğünü söyledi.

Baruş, "Aşı olma bilincini toplumumuzda artırmak zorundayız. Aşılama oranlarımızı yükseltmek zorundayız. Malatya olarak dün itibariyle 1. doz aşıda yüzde 66,3 civarındaydık. 2. doz aşılamada da yüzde 49’lar civarındaydık. Bugünden itibaren başlattığımız kampanya ile 1. doz aşılamada oranı artırmak, 19 Eylül’e kadar devam edecek bu kampanyada 1. ve 2. aşılarını olmuş insan sayımızı artırmak istiyoruz." dedi.

 

"Aşılamada yüzde 75’lik oranını yakalamamız lazım yoksa salgını durdurmamız mümkün değil"

Malatya’da aşılamadaki yüzdelik oranlarını yüzde 75’in üzerine çıkarmaları gerektiğini belirten Baruş, "1. doz ve 2. doz aşıda bu oranı yakalamamız lazım. Yoksa bu hastalık ile mücadele etmemiz, salgını durdurmamız mümkün değil. Bütün vatandaşlardan ricamız lütfen kendilerinin, aile fertlerinin aşılanmasını sağlamak üzere girişimlerde bulunsunlar. Bu aşılama bilincini üst düzeye taşıyabilirsek salgında artan vaka sayılarını düşürme ve hastaneye düşen vaka sayısını düşürme noktasında ilerleme sağlarız." diye belirtti.

"İnşallah 19 Eylül’e kadar aşılamada yüzde 75 oranını yakalarız"

Aşılama konusunda çok değişik dedikodu ve söylentilerin olduğunu ve vatandaşların bunlara kanmaması gerektiğini kaydeden Baruş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çünkü hastalığın etkilerinin ne olduğu belli. Görüyorsunuz hastaneye düşenlerden, solunum güçlüğü çekenlerden, hastalığı geçirmiş olup da halen normal hayata dönememiş olanlardan bunu görüyorsunuz. Ama aşılama konusunda henüz hiçbir şey ispatlanmamış yan etkiler gibi mazeretler ileri sürülerek insanları aşıdan vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu yanlış bir durum. Kampanya dahilinde 17-44 yaş arasındaki vatandaşlarımızın aşılama yaptırması sayesinde kendilerine hediyeler vereceğiz. İnşallah 19 Eylül’e kadar bu hedeflerimizi gerçekleştiririz ve aşılamada yüzde 75 oranını yakalarız diye düşünüyorum.

Kampanya kapsamında Coronavirus (Covid-19) vaka sayılarının arttığı Malatya’da, ödüllü ‘Aşını ol’ kampanyasıyla aşı olma oranın yükseltilmesi hedefleniyor. Birinci ve ikinci doz aşısı olacak olan 17-44 yaş aralığındaki kişiler çekilişle belirlenecek ve kendilerine 44 tablet, 144 MOTAŞ kartı ile 244 Yeni Malatyaspor forması verilecek. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir