• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Siirt risk haritasında kırmızı kategoriden turuncuya geriledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Covid-19 vaka sayısı en çok artan ve en az bir doz aşı yaptıranların oranının en düşük olduğu iller arasında yer alan Siirt'te aşı seferberliği ile aşılama oranı, birinci dozda yüzde 52'ye ulaştı.

Çok yüksek riskli il kategorisi olan "kırmızı"dan yüksek riskli il kategorisi "turuncu"ya dönüşmesi için sağlık ekipleri aşılama oranının artırılması için büyük çaba sarf ediyor.

Covid-19 ile mücadelede ön safta yer alan sağlık ekipleri, çalışmalarını büyük titizlikle sürdürüyor. Sıcak hava ve zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalarını sürdüren ekipler, mahalle, köy ve yaylalarda sağlık hizmetini vatandaşların ayağına götürüyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, "Öncelikli hedefimiz; ilimizi turuncu renkten 'sarı'ya geçirmek için gerekli çalışmaları yürütmek ve mavi renge adım adım ilerlemek." dedi.

Ömür, "Hep birlikte göstermiş olduğumuz çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Siirt, artık haritada turuncu renkte, çok yüksek risk seviyesini, yüksek risk seviyesine indirdik. Aynı çalışma temposunu devam ettirip mavi iller arasına geçmeyi umut ediyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta sayın valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir