• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
O fotoğrafın hikayesi yürek burktu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muhsin Şenol-Doğruhaber

Bozkurt ilçesinde şiddetli yağış sonrası Ezine Çayı taştı. Sel suları önüne kattığı her şeyi sürükledi. Onlarca ev, işyeri ve aracın zarar gördüğü sel felaketinde 25 kişi Kastamonu’da 2 kişi ise Sinop’ta vefat etti.  Sel felaketinin hemen ardından İHH ekipleri tarafından kurtarılan bir çocuk İçişleri Süleyman Soylu’nun kucağına verildi. İşte o fotoğraftaki çocuğun hikayesi yürekleri dağladı.

27 kişi vefat etti

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, "Sel nedeniyle Kastamonu'da 25, Sinop'ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın'da kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir." bilgisine yer verildi.

Soylu kucağına almıştı

Sel felaketinin hemen ardından bölgeye ulaşan İHH ekipleri, arama kurtarma faaliyetleri sırasında sel sularına kapılmaması için yüksek bir yere bırakılan bir çocuğu buldu. Çocuk, daha sonra botlarla güvenli bir bölgeye götürüldü. İçişleri Süleyman Soylu, minik çocuğun kurtarılma anına tanıklık etti. Bottan indirilen çocuğu kucağına alan Soylu, bir süre teselli etti.

Hikâyesi yürek burktu

İHH Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, o anlara ilişkin bir video paylaştı. Nergis, “Bu görüntü dün Kastamonu Bozkurt’ta tahliyesini gerçekleştirdiğimiz bir yavrumuza ait. Annesi çocuğunu korumak için onu yüksek bir yere koymuş daha sonra kendisi sel sularına kapılarak vefat etmiş.” İfadelerini kullandı. Ancak daha sonra bulunan naaşın anneye ait olmadığı bilgisi paylaşıldı. Küçük çocuğu yüksek bir yere koyan kişinin ailenin komşusu olduğu ortaya çıktı. Sel sularına kapılan komşu hayatını kaybetti. 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir