• DOLAR 32.237
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2432.732
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan görüşmede, Reisi'yi göreve başlaması vesilesiyle tebrik ederek, Cumhurbaşkanı Reisi döneminde İran ile Türkiye arsındaki ikili ve bölgesel iş birliğinin her alanda daha da güçleneceğine inandıklarını dile getirdi.

İran-Türkiye Yüksek Düzeyli İş birliği Konseyi Toplantısı'nın iki ülke arasındaki iş birliğinde önemli bir role sahip olduğunu belirten Erdoğan, bu toplantının en kısa zamanda yapılmasını temenni etti.

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı ile yakından görüşmek istediklerini belirterek, ülkesinde çıkan orman yangınlarında Türkiye'ye yaptığı insani yardımlardan dolayı İran’a teşekkür etti.

Reisi ise, İran-Türkiye ilişkilerini “samimi, dostane ve kardeşçe” olarak nitelendirdi ve “Dost ve kardeş ülke Türkiye ile ikili ve uluslararası iş birliğine büyük önem veriyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Reisi, iki ülke arasındaki yakın iş birliğinin bölgede huzur, güvenlik ve istikrarın tesisi için gerekli olduğunu söyledi.

Tahran’da yapılması beklenen İran ve Türkiye arasındaki Yüksek Düzeyli İş birliği Konseyi Yedinci Toplantısı'na ilişkin Reisi, bu toplantının ivedilikle yapılması gerektiğini ifade etti.

İran'da 18 Haziran'da yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak ülkenin 8. Cumhurbaşkanı olan İbrahim Reisi, geçtiğimiz perşembe günü Meclis'te yemin ederek resmen görevine başlamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir