• DOLAR 32.402
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2385.985
  • ...
Lübnan Müftüsü: açlık endişesinden kurtaracak bir hükümetten mahrum bırakılıyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre Müftü Deryan, hicri yılbaşı münasebetiyle Lübnan haklına hitaben bir mesaj yayımladı.

Lübnanlılar ile Arap ve uluslararası toplumun istediği kurtuluş hükümetinin kurulmasının halkın sorunlarının çözümü için bir başlangıç olacağını belirten Deryan, ülkede onurlu bir yaşamın tüm unsurlarını alt üst eden çöküşün sorumluluğunun devlete ve yönetim makamlarına ait olduğunu vurguladı.

Deryan, "Eğer devletin ve vatanın kurtulmasını istiyorsak Lübnan halkının sefaleti karşısında gözlerini, kulaklarını ve vicdanlarını kapayanları değiştirmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Birkaç gün içinde kurulmasını temenni ettikleri hükümetin reform için büyük çabalar sarf etmesi gerektirdiğini kaydeden Deryan, hükümetin kurulmasında yaşanan gecikmenin bedelini halkın tamamının ödediğini vurguladı.

Deryan, kuşatma altında olduklarını aktardığı açıklamasında "İşlerimizi yönetecek ve açlık endişesinden kurtaracak bir hükümetten mahrum bırakılıyoruz." ifadesini yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir