• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Hamas: Meşruiyetimizi Direnişimizden Alıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi İzzet Er-Reşak, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland’ın Hamas’a ilişkin, “Amerika Ortadoğu Dörtlüsünün şartlarını kabul etmeden Hamas hareketiyle diyaloga girmeyecektir. Hamas’ın öncelikle Ortadoğu Dörtlüsünün şartlarını kabul edip, terörü terk etmesi, İsrail’i tanıması, İsrail ile Filistin tarafı arasında imzalanan anlaşmalara bağlı kalacağını kabul etmesi gerekir” yönündeki açıklamalarını tamamıyla reddettiklerini söyledi.

Hamas lideri Er-Reşak, Nuland’ın bu sözlerinin, beklenti ve açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ve Amerika’nın hâlâ yanlış politikalar sürdürdüğünü ve işgal rejimine tamamıyla meylettiğini gösterdiğini söyledi.

Hamas hareketinin, işgal rejimini ve onun Filistin topraklarını işgalini hiçbir zaman tanımayacağını belirten Er-Reşak, Filistin direnişinin de terör olmadığını, tersine meşru bir müdafaa olduğunu ve halkını bu çerçevede korumaya çalıştığını kaydetti.

Er-Reşak açıklamasının devamında şunları söyledi: “Hamas hareketi kimseden diyalog dilenmiyor. Amerika’dan veya bir başkasından meşruluk alma peşinde değil. O halkını, toprağını ve kutsal değerleri savunduğundan meşruluğunu halkından, ümmetinden ve özgürlük için mücadele eden bu halkın direnişinden alıyor. Hamas hareketiyle diyalog kurmaktan imtina edenler eninde sonunda zarar edecek ve kendini yalnızlığa sevk edecektir.”

(FEM)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir