• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana Kutlu Doğum Platformu basınla kahvaltıda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana Kutlu Doğum Platformu 13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceği Kutlu Doğum etkinliklerini tanıtmak için kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında düzenlenen programa, Adana İl Müftüsü Arif Gökce`nin yanı sıra çok sayıda konuk ve basın mensubu iştirak etti.
 
Toplu yapılan kahvaltının ardından konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bu seneki kutlu doğum etkinlikleri`nin 13-21 Nisan tarihleri arasında Tüyap Fuar Alanı`nda düzenleneceğini belirterek, "İnşallah bu seneki etkinliğimizi Fuar Merkezi`nde kutlayacağız. Dolayısıyla burada daha kalıcı, daha uzun süreli etkinliklerle Peygamber efendimizi anmış olacağız. Böylelikle O`nun verdiği evrensel mesajları bir kez daha içimizde ve ruhumuzda hissedeceğiz" dedi.
 
Kutlu Doğum kardeşlik için vesiledir
Kardeşliğin tahsisi için Kutlu Doğum Haftası`nın önemine değinen Vali Coş, "Birbirimizi daha çok sevmek, merhametli olmak gibi özellilerin toplum arasında yaygınlaşması için, kutlu doğum etkinliklerini bir vesile olarak alıyoruz. Düzenleyeceğimiz bu çok zengin içerikli etkinliklerin, değerli Adanalı hemşerilerimizin de ilgi ve desteğiyle gerçekleşeceğine inanıyoruz."dedi.
Geçen yıl ki etkinliğin stadyumda kutlandığını hatırlatan Vali Coş, "Geçen yıl stadyumda kutladığımız etkinliğimiz de gayet güzel olmuştu, ama sadece birkaç saatlik bir program olmuştu. Şimdi yapacağımız etkinliğimiz daha kalıcı olacak. 13-21 Nisan tarihleri arasında daha uzun süreli mesaj verme imkânı olacak. İnşallah bu yılki etkinliklerimizde, konferanslarla, kitap sergileriyle ve değişik birçok etkinlikle dolu dolu kutlama imkânına kavuşacağız" dedi.
 
Kutlu Doğum etkinliğimize 300 bin Adanalının katılacağını düşünüyoruz
Vali Coş`un ardından etkinlik programı hakkında bilgi veren Adana İl Müftüsü Gökce, 13-21 Nisan tarihleri arasında Fuar`da gerçekleşecek program kapsamında, Kur`an ziyafetleri, paneller, konferanslar, tiyatro gösterimleri, yarışmalar, şiir sunumları gibi çok sayıda etkinliğin düzenleneceğini ifade etti.
 
Dokuz gün sürecek organizasyona 110 yayınevinin de katılarak Kitap Fuarı oluşturulacağını belirten Müftü Gökce, " İnşallah bu seneki kutlu doğum etkinliğimize 300 bin Adanalının katılacağını düşünüyoruz. Bu etkinliği, Adana etkinliğinden çok Çukurova bölgesini kapsayacak şekilde yapmayı hedefliyoruz. Bu etkinliğimize katılımı arttırmak için 13-21 Nisan tarihleri arasında tüm camilerimizden sürekli duyurularımızı yapacağız. Cami cemaatimizi de teşvik ederek inşallah 300 bin hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.
(Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir