• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
Meş`ar Maneviyat Katıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - 10 yildan beri Almanya merkezli Avrupa genelinde faaliyet gösteren Meş`ar Hacc Organizasiyonu bu yılda Hacc ve Umre faliyetlerine devam ediyor.

 

Meş`ar Hac Başkanı Çetin Tufan yaptıkları Umre ziyaretleri ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) şunları söyledi: "Biz Meş`ar Hacc Organizasyonu olarak, bu yıl ki Umre programımızda gençlere ağırlık verdik. Yumurta Bayramı tatilinde iki kafile olarak Umre`ye gittik. Kafilemizin çoğunluğunu kız öğrenciler oluşturuyordu. Allah`a hamdolsun maneviyat dolu bir Umre yaptık. Bu Umre`de özellikle çocuklarımızın Avrupa`daki ortamdan etkilenmeleri sonucu zedelenen maneviyatlarını tazelemeye, İslami yaşam ve edepler üzerinde durmaya çalıştık. Umre boyunca kutsal beldeleri ziyaretgahları Rasulullah`ın (sav) ve Sahabe-i Kiramın ayak bastığı yerleri, İslam tarihini canlı bir şekilde yaşıyormusçasına ziyaret etmeye calıştık.

Allah`a hamdolsun bütün ziyaretçilerimizle beraber sağ ve selametle, hiçbir problem yaşamadan döndük. Bu ziyaretlerin özellikle gençler üzerinde büyük bir tesire mazhar olduğunu, gençlerin Avrupa`da yaşamıs oldukları manevi boşluğu gidermek adına olumlu bir havaya girdiklerini gördük. Rabbim ziyaretlerimizin devamını, çocuklarımızın küfürden ve nifaktan muhafazasını nasip eylesin. Sesimizi duyurmada bize fırsat verdiğinizden dolayı da Allah(cc) sizden razı olsun. (Kasim Tufan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir