• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
Taliban şehirlere yöneldi: 3 kent kuşatma altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikanın çekilme kararından sonra seri bir şekilde ilerlemeye başlayan ve kırsalda denetim sağlayan Taliban Afganistan Emirliği güçleri şimdi de kentlere yöneldi.

Kandahar'ı kuşatan Taliban Güçlerine karşı ciddi bir mukavemet var.

Resim

Kandahar milletvekili Gül Ahmed Kamin BBC'ye yaptığı açıklamada, şehrin düşme riskinin ciddi olduğunu ve on binlerce kişinin zaten tahliye edildiği kentte bir insani krizin kapıda olduğunu belirtti.

Durumun her saat kötüleştiğini ve kentteki çatışmaların son 20 yılın en şiddetlisi olduğunu vurgulayan Kamin, Kandahar'ı geçici başkent yapmak isteyen Taliban'ın bu şehre özel önem verdiğini söyledi

Kamin, Taliban güçlerinin kentin birkaç yanında olduğuna ve büyük sivil nüfus nedeniyle, Taliban'ın kentin içlerine girmesi halinde hükümet güçlerinin ağır silahlar kullanamayacağına da dikkat çekti.

Herat'taki bir Tolo News Muhabiri, çatışmaların şiddetlendiğini ve Taliban güçlerinin, ekonomik açıdan önemli kentin güney kesimlerine girdiğini belirtti.

En az beş noktada çatışma haberleri gelirken, ABD güçleri havaalanı yakınlarındaki bir alanı geri alan hükümet güçlerine hava desteği vermeye devam ediyor.

Güneydeki Helmand bölgesinin başkenti Leşker Gah'da da Taliban güçlerinin kent merkezine hala 2 milometre mesafede oldukları, hükümet güçlerinin gece yapılan saldırıyı püskürttükleri bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir