• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kürdistan'dan kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Genel Sekreter Mahmud Hüseyin El Agili başkanlığındaki Irak Alame Partisi heyetiyle bir araya geldi.
Görüşmede Irak’taki durum ve son gelişmelerin yanı sıra Irak’ın içinden geçtiği zorlu süreç ele alındı.

Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani, 31 Temmuz 1983’te yaşanan ve 8 bin Barzani’nin katledildiği soykırımın yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Iraklı yetkililere soykırımın tüm mağdurlarına tazminat ödemeye çağıran Talabani mesajında, “Barzanilerin soykırımı milletimizin yüreğinde bir başka yaradır ve devrik Baas rejiminin halkımıza yönelik soykırım girişiminin derin bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 1695 kişiye koronavirüs (Covid-19) bulaştığını ve 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Irak'ta Corona nedeniyle 62 kişi daha öldü, 1.200'den fazla kişide de tespit edildi.

Peşmerge güçlerinin önde gelen lideri Tümgeneral Muhammed Riker Perşembe günü verdiği demeçte, "Amerikan kuvvetleri ne Irak'tan ne de Kürdistan Bölgesi'nden çekilecek, aksine bölgede hayatta kalmaları kesinleşti" dedi. 

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizeyi, Twitter hesabından, Konya’da Kürt ailenin katledilmesi olayını kınadı.

Başkan Neçirvan Barzani, Barzan Enfali’nin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
Neçirvan Barzani’nin “Barzanilere karşı işlenen Enfal’in 38’inci yıl dönümünde günahsız 8 bin Kürdistanlının temiz ruhu önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz” sözleriyle başlayan mesajında: “Enfal olayların uluslararası düzeyde soykırım olarak tanınması için belgelendirme konusunda her türlü çaba göstereceğimiz, bu konunun takipçisi olacağımız konusunda Enfal ve şehit yakınlarının müsterih olmasını istiyoruz” dedi.

Süleymaniyede YNK siyasi ofisinde Ali Bapir başkanlığında Komala Dadgeriden bir heyet YNK’den Bafıl Talabani başkanlığında bir heyetle bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre görüşmede Kürdistan ve mıntıkanın içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumu ile yapılacak Irak seçimleri konuşuldu. Ali Bapir, barışçıl bir şekilde YNK içindeki problemleri de dile getirdi.

Irak'ın Kürdistan bölgesinin başkenti Erbil'in kuzeyinde bir köyde dün çıkan silahlı çatışmada iki kardeş hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir