• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Üniversite öğrencilerinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ Fırat üniversite öğrencileri kent esnafından topladıkları kırtasiye malzemesi ve çalışma kitaplarını ilköğretim öğrencilerine ulaştırdı.

 

Harput Ekrem Uzel Orta Okuluna kırtasiye malzemesi ve kitap dağıtımı yaparak öğrencileri sevindiren öğrenciler, kitap dağıtımından sonra Karagöz ve Hacivat gölge oyunu gösterimi düzenledi.

 

Temel amaçlarının okullara maddi ve manevi yardım etmek olduğuna dikkat çeken öğrencilerden Halil gören, \"Bizim yardımımızda bu okula nasip oldu. Tabi yardım çalışmalarımızın içerisinde farklı davranışlar oldu. İlk başta gerekli olan kırtasiye malzemelerini temin ettik. Bize yardım eden kırtasiyeci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu programı yapmak isterken sponsor ihtiyacımız vardı. Bu konuda sıkıntı yaşadık. Resmi yerler olsun, tüzel kurul ve kuruluşlar olsun, birçok yere başvurduk. Yalnız bize yardım eden çok az kişi oldu\" ifadelerini kullandı.

 


Bu tür yardım çalışmalarında hayat adına farklı duygular elde ettiklerini ve tecrübe kazandıklarını belirten Gören, \"Şu bir gerçektir ki fakir insanlar zengin insanlardan yardım isterken sıkılıyor, utanıyor. Ama dünya ve ahiret adına Rabbinden isterken hiç utanmadan, hiç sıkılmadan her şeyi isteyebiliyor. Bizler tüm sıkıntılara rağmen amacımıza ulaştığımız için seviniyoruz. Grup halinde yapılan çalışmanın ardından güzel şeyler ortaya çıktığına şahit olduk\" şeklinde konuştu.

 

Harput Ekrem Uzel Orta Okul Müdürü Kazım Atıcı ise, yaptıkları yardım ve programdan dolayı Fırat Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ederek, \"Umarım KPSS denilen belayı en güzel bir şekilde aşarak aramıza katılırsınız\" dedi. (Yasin kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir