• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Müslüman Gençler Bu Hayasızlığı Asla Kabul Etmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da yapılması planlanan "Dünya Medeniyetler Kraliçesi" adlı güzellik yarışmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü, Bu tür organizasyonların amacı dindar Diyarbakır halkının maneviyatını bozmaktır, dedi.
 
Birileri Diyarbakır`ın Muhammedî renge boyanmasını istemiyor
Topluluk adına açıklamayı okuyan Fahrettin Akman, " Tarih boyunca Müslümanlara karşı saldırılarında hayâsızlığı en büyük silah olarak kullanan şeytan ve dostları yeni bir alçaklıkla daha karşımıza çıktılar. Birileri Diyarbakır`ın Muhammedî renge boyanmasını hazmedememiş olacak ki böyle çirkef etkinliklerle İslamî hassasiyete sahip olan Diyarbakır`ı özünden uzaklaştırmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
 
Medeniyetin ne olduğunu öğrenmek isteyenler Diyarbakır`ın tarihine baksınlar
Düzenlenmesi planlanan bu rezalete daha önceleri herhangi bir münasebetle Diyarbakır`da görev yapmış kişilerin onursal başkanlığını yapmasının çok manidar olduğunu ifade eden Akman, "Yıllar önce Diyarbakır`da Hâkimlik yapan ve bu çirkefliğin onursal başkanlığını yürüten Süha Özgermi`nin güzellik yarışması için Diyarbakır`ı seçmesi; kendisinin dediği gibi Diyarbakır`a olan özleminden değil Diyarbakır halkının dindarlığına olan kinindendir. Medeniyet ile çıplaklığı eşdeğer görecek kadar bunamış Süha Özgermi, medeniyetin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır`ın medeniyet tarihini okumalıdır" dedi.
 
Müslüman gençler bu hayâsızlığı kabul etmez
Bu tür ifsat çalışmaları tesadüfî değil, bilinçli ve sinsi bir planın parçalarıdır. Bizler Müslüman gençler olarak bu çirkinlik ve hayâsızlık çabalarına asla sessiz kalmayacağız, diyen Akman, " 7 Nisan`da düzenlenmesi planlanan güzellik yarışması için Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır`ın seçilmesi ve vakit olarak Kutlu Doğum ayına denk getirilmesi ise vahametin diğer boyutudur. Düzenlenecek güzellik yarışmasının amacı, Nisan ayını Muhammedî renge boyayan halkımızın Peygamber (sav)`e olan sevgi ve muhabbetini, yapacakları bu tarz faaliyetlerle gölgede bırakma gayretinden başka bir şey değildir" şeklinde ifade etti.
 
Akman son olarak, "Geçmişten günümüze kadar İslamî hassasiyeti ile bilinen halkımızı böyle melanetlere karşı uyanık olmaya davet ediyor ve ahlaksızlığın toplumsallaşmasına sebep olan, ifsat çalışmaları yapan ve destekleyen herkesi kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.
 
Basın açıklamasının okunduğu esnada İlke Haber Ajansının (İLKHA) geçtiği haberde organizasyonun iptal edildiğini öğrenen Kulüp yetkilileri, Organizasyonun iptal edilmesi hususunda destek veren, Diyarbakır halkı başta olmak üzere tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür etti. (M.Sait Adiyaman/ Menderes Beysülen - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir