• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Bingöl`e Bir Viyadük Çok Görülmemeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - HÜDA-PAR Bingöl İl Başkanı Tasalı, yaptığı yazılı açıklamada Bingöl`ün sorunları ile ilgili haftalık değerlendirmede bulundu.
 
"İlimizin 72. sırada olması, esef vericidir"
Açıklanan 2013 YGS sınavında Bingöl`ün 72. sırada olmasının, esef verici olduğunu belirten Tasalı, "YGS sınavında son on sıranın Bingöl dâhil, Doğu ve Güneydoğu illerinden çıkması düşündürücüdür. Maalesef, işsizlik, sağlık, kalkınmışlık, ekonomi ve gelişmişlikte olduğu gibi eğitimde de bölgemizin ve ilimizin makûs talihi değişmemiştir, sınıfta kalmıştır. Başta milli eğitim camiası olmak üzere, yetkililerin bu başarısızlığın sebeplerini iyi tespit ederek, sağlıklı ve yapıcı adımlar atmaları gerekir.
 
Bizce en önemli etken kırsal kesimde sağlıklı bir eğitimin verilmemesi, okulların eğitim ve öğretim sezonunda çoğunlukla kapalı kalması ve bölgemizin stajyer öğretmen yetiştirme alanı olmasıdır. Stajyerliği kalkan öğretmenler tayin isteyerek daha iyi olanaklara sahip büyük şehirlere gitmeleri sonucunda, tecrübesiz öğretmenlerle eğitilmiş çocuklarımızın başarı durumu ancak bu kadar olur" diye konuştu.
 
"Belediye kendi imkânlarıyla bu viyadükü asla yapamaz"
Çapakçur köprüsünün viyadük yapılması konusuna da değinen Tasalı, "İlimizin en önemli trafik ana arterlerinden olan, kışın çile ve kaza yoluna dönüşen Düzağaç köprüsünün yıkılarak yerine köprüyol yapılmalıdır. Yıllarca İlimizin siyasetçilerin dilinden düşmeyen köprü-yol sözünün acil yatırım programına alınması gerekir. Aksi takdirde ilimizin güneyinden geçecek çevre yolunun hizmete açılmasıyla şehrin iki yakasını birleştiren mevcut yolun belediyeye devredilmesi sonucunda karayollarının sorumluluğundan çıkacak, belediyede kendi imkânlarıyla bu viyadükü asla yapamaz. Komşu vilayetlerimizin hepsinde köprülü kavşaklar yapılırken Bingöl`e bir viyadüğün yapılması çok görülmemelidir. Hatta köprüyol projesine endeksli olarak Düzağaç kavşağının da köprülü kavşak olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Haydar Baylaz`ın adının yaşatılmasına destek veriyoruz"
Bingöl`ün eski milletvekili merhum Haydar Baylaz`ın isminin yaşatılmasına destek verdiklerini açıklayan Tasalı, "İlimizi temsilen 2 dönem milletvekilliği yapmış merhum Haydar Baylaz`ın isminin yaşatılması için "Vefa Gönüllüleri"nce açılan kampanyaya destek veriyoruz. Toplumumuzca tanınmayan, sevilmeyen geçmişteki uygulamalarıyla hayırla yad edilmeyen, birçok kişinin adı değişik yerlerde yaşatılırken, Bingöl`ümüzün sevilen, sayılan, hayır ve rahmetle yad edilen alim, siyasetçi, idareci, eğitimci merhum isimlerinin de yaşatılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. (Faruk Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir